ističe vreme za proveru podataka

APR: Rok za izdavače medija da registruju podatke do 4. februara

SrbijaU fokusu

26.1.2024 16:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

APR: Rok za izdavače medija da registruju podatke do 4. februara APR: Rok za izdavače medija da registruju podatke do 4. februara
Agencija za privredne registre (APR) objavila je da su izdavači medija dužni da do 4. februara registruju podatke o mediju koji su propisani Zakonom... APR: Rok za izdavače medija da registruju podatke do 4. februara

Agencija za privredne registre (APR) objavila je da su izdavači medija dužni da do 4. februara registruju podatke o mediju koji su propisani Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Svi izdavači medija treba da registruju podatke koji su predmet upisa u Registru medija, o glavnom uredniku medija i dokument koji sadrži podatke o pravnim i fizičkim licima koja neposredno ili posredno imaju više od pet odsto udela u osnivačkom kapitalu izdavača, kao i podatke o njihovim povezanim licima, u smislu zakona kojim se uređuje pravni položaj privrednih društava i podatke o drugim izdavačima u kojima ta lica imaju više od pet odsto udela u osnivačkom kapitalu, saopštila je APR na svom sajtu.

Ukoliko su ovi podaci o mediju već registrovani i ukoliko su ažurni, izdavač medija nema obavezu da podnosi novu registracionu prijavu za ponovni upis ovih podataka u Registar.

Istovremeno, kako je istaknuto, ukoliko izdavač ne registruje navedene podatke u propisanom roku, registrator će izbrisati medij iz registra po službenoj dužnosti, bez donošenja posebnog akta o brisanju.

Kako je precizirano, u okviru Registra medija, na internet stranici APR-a, u odeljku – O Registru, omogućen je uvid u spisak medija koji nisu ispunili svoju obavezu da registruju podatke propisane Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 • ZVONČICA

  26.1.2024 #1 Author

  Za sve procedure treba da budu iste

  Odgovori

 • ZELJKA

  27.1.2024 #2 Author

  Tako je

  Odgovori

 • MAXMAD

  27.1.2024 #3 Author

  Većina medija je dno-dna i trba po novinarskom kodeksu za neistinito, lažno izveštavanje da se po hitnom postupku kazni i trajno zatvori.

  Odgovori

 • NATI

  28.1.2024 #4 Author

  Staviti kaznu ko ne ispostuje rok

  Odgovori

 • SHALIMAR

  28.1.2024 #5 Author

  Ko ne ispostuje rok,kazna!

  Odgovori

 • gagica

  28.1.2024 #6 Author

  Moraju se pozuriti

  Odgovori

 • zoi

  28.1.2024 #7 Author

  Treba ih usloviti na neki nacin

  Odgovori

 • Brana

  28.1.2024 #8 Author

  Tako i treba

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...