Zapažene uspehe postigao upravo na tržištu Srbije

Atanas Rajkov imenovan za potpredsednika kompanije Rakuten Viber

BiznisSrbijaSvet

27.2.2023 16:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Atanas Rajkov imenovan za potpredsednika kompanije Rakuten Viber Atanas Rajkov imenovan za potpredsednika kompanije Rakuten Viber
Atanas Rajkov (Atanas Raykov) je, posle radne posete Srbiji početkom februara meseca, promovisan u potpredsednika za vodeća globalna tržišta kompanije Rakuten Viber, čime će... Atanas Rajkov imenovan za potpredsednika kompanije Rakuten Viber

Atanas Rajkov (Atanas Raykov) je, posle radne posete Srbiji početkom februara meseca, promovisan u potpredsednika za vodeća globalna tržišta kompanije Rakuten Viber, čime će – zajedno sa ostalim članovima top menadžmenta – uticati na odluke koje se budu ticale razvoja proizvoda, tehnologije i strategije kompanije.

Rajkov će se najviše baviti rastom poslovanja i razvojem poslovnih timova na svim ključnim tržištima širom sveta, piše u zvaničnom saopštenju.

Sa preko 10 godina iskustva u oblasti tehnologije i telekomunikacija u Bugarskoj, Atanas Rajkov je 2015. godine započeo svoju karijeru u kompaniji Viber na poziciji generalnog direktora za centralnu i istočnu Evropu, u kojoj je svoje prve zapažene uspehe – pored matične Bugarske – postigao upravo na tržištu Srbije.

Tokom osam godina do sada provedenih u kompaniji-članici konglomerata za elektronsku trgoviju i finansijske tehnologije Rakuten iz Japana, Rajkov je unapređivan četiri puta: u direktora i za globalna partnerstva sa telekom kompanijama, a zatim u direktora za tržišta regiona MENA, ZND, Ukrajine, Zapadne Evrope i SAD – između 2017. i 2021. godine 2022. je imenovan u višeg direktora zaduženog za razvoj kompanije Viber na svim vodećim tržištima širom sveta, uključujući i Aziju.

Rajkov vidi budućnost Vibera kao super-aplikacije, koja pruža univerzalno iskustvo sa-kraja-na-kraj za sve njegove korisnike. Tokom narednih godina, kompanija će aktivno raditi na dodavanju novih funkcionalnosti sa ciljem demokratizacije odnosa između brendova, kompanija i potrošača i klijenata, saopštio je Viber.

Plaćanje putem Viber Pay rešenja iz domena finansijske tehnologije – već predstavljeno u Grčkoj i Nemačkoj – pripada viziji namenjenoj da pruži korisnicima što više pogodnosti unutar jedne aplikacije – što postaje centralni aspekt strateškog razvoja kompanije.

 • BIJUTI27

  27.2.2023 #1 Author

  Viber je najbolja applikacija

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  28.2.2023 #2 Author

  Svaka čast. Sposoban mladi čovek a i vajber je dosta popularan pfre svega jer omogućuje besplatne razgovore

  Odgovori

 • Mirjana

  21.9.2023 #3 Author

  Ma Viber lens/objektiv… Kad objave novo, moje drustvo je to odavno uveliko videlo.Kako moze preko toga da se kuca u boji ili slobodorucno pise ili crta. 😉A jos zillion mogucnosti preko toga. Kako neko nov pristigne, Viber nudi crteze ZA dobrodoslicu. Ja okinem montazicu I pored wellcome dodam – if you haven’t anything to do, try Viber lens. Ali u Holandiji ga jos nema? Nema ni u Turskoj. U Egiptu sljaka..

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...