Pobednici licitacija za splavove 23. novembra ovoga puta ne mogu da podnesu ponude za istu zonu

Beograd objavio novi poziv za zakup mesta za splavove

BiznisSrbija

25.12.2023 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Beograd objavio novi poziv za zakup mesta za splavove Beograd objavio novi poziv za zakup mesta za splavove
Grad Beograd oglasio da je u toku prikupljanje ponuda za zakup vodnog zemljišta na desnoj obali Dunava i obe obale Save, a radi postavljanja... Beograd objavio novi poziv za zakup mesta za splavove

Grad Beograd oglasio da je u toku prikupljanje ponuda za zakup vodnog zemljišta na desnoj obali Dunava i obe obale Save, a radi postavljanja plutajućih objekata – splavova.

Ponuđeno je 17 mesta na desnoj obali Dunava, i sedam na obalama Save, od kojih je pet mesta na Ušću, a rok za podnošenje ponuda ističe 24. januara, kada će ponude biti otvorene, stoji u oglasu objavljenom tokom vikenda.

Kada je reč o lokacijama, mesta za splavove ponuđena su na Dunavskom rukavcu, Savskom keju kao i u blizini Kule Nebojša kod Kalemegdana.

Na ponuđenim mestima mogu biti postavljeni splavovi na kojima se obavlja ugostiteljska delatnost, odnosno u kojima je restoran, kafe, klub, hotel, hostel i slično ili splavovi koji su prodajni objekti.

U oglasu je istaknuto da se vodno zemljište se daje u zakup na određeno vreme, na period od tri godine, počev od dana potpisivanja zapisnika od strane zakupca i ovlašćenog lica zakupodavca, a kada grad Beograd obezbedi uslove za korišćenje lokacije.

„Nakon isteka ovog perioda pravo prečeg zakupa ima lice koje na tom vodnom zemljištu obavlja privrednu delatnost, ukoliko prihvati najvišu ponuđenu visinu zakupnine“, stoji u oglasu.

Dunavski rukavac – mesta za splavove/ Foto: Beograd.rs

Ponuđač za zakup vodnog zemljišta može biti svako zainteresovano pravno lice ili preduzetnik koje je registrovano kod nadležnog organa, odnosno upisano u odgovarajući registar privrednih subjekata.

„Ponuđač koji je u postupku javnog nadmetanja za zakup vodnog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji grada Beograda za postavljanje plutajućih objekata na reci Dunav, desna obala, održanog dana 23.11.2023. godine, izabran kao najpovoljniji ponuđač ili prihvatio početnu visinu zakupnine i potpisao Izjavu o visini ponuđene zakupnine postignute na javnom nadmetanju, ne može podneti pismenu ponudu po ovom oglasu za istu zonu“, naznačeno je u oglasu.

Ponuda za zakup vodnog zemljišta podnosi se, inače, na obrascu koji je sastavni deo oglasa objavljenog na zvaničnom portalu grada Beograda beograd.rs, a predmet jedne ponude može biti samo jedna jedinica zakupa u okviru jedne zone, s tim da isti ponuđač može podneti najviše dve ponude koje su predmet ovog Javnog oglasa, u dve različite zone.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 24. januara u 11:30 časova a one će biti otvorene tog dana u 12 časova, u prostorijama Gradske opštine Stari grad.

  • SUNCICA

    25.12.2023 #1 Author

    Nije bas lepo za nase reke, ali mora negde da se izlazi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...