Grad Beograd nudi 51 lokaciju od Ušća ka Zemunu

Za postavljanje splavova na Dunavskom keju licitiraće 172 zainteresovana

Srbija

23.11.2023 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Za postavljanje splavova na Dunavskom keju licitiraće 172 zainteresovana Za postavljanje splavova na Dunavskom keju licitiraće 172 zainteresovana
Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić potvrdio je da će danas u prostorijama Opštine Novi Beograd biti održana druga licitacija za dodelu lokacija... Za postavljanje splavova na Dunavskom keju licitiraće 172 zainteresovana

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić potvrdio je da će danas u prostorijama Opštine Novi Beograd biti održana druga licitacija za dodelu lokacija za plutajuće objekte i splavove na Dunavskom keju.

On je precizirao da će svi zainteresovani moći da licitiraju za 51 mesto od Ušća ka Zemunu, s tim, kako je istakao, da se neće moći licitirati za pozicije gde su smešteni objekti Vojske Srbije. Na tim lokacijama moći će da se postave splavovi u dve veličine, od 450 ili 700 kvadrata.

Do sada su, kako je preneo Beoinfo, pristigle 172 prijave zainteresovanih, koji su to mogli da urade do utorka u 15.30 časova.

„Uz sve muke, probleme i sve moguće opstrukcije sa svih nivoa, s kojima smo se suočili kao Grad u zadnjih godinu dana, uspeli smo da dođemo do druge licitacije kao i do svesti svih tih ljudi da je način funkcionisanja poslednjih trideset godina prošao i da postoje nova pravila, te da posle decenijskog problema moramo da uredimo naše priobalje“, ocenio je Šapić.

Podsetio je da je pre izvesnog vremena održana prva licitacija za dodelu pozicija za 28 objekata na Savskom šetalištu.

„Do sada su već uklonjena 34 splava i plovna objekta sa Savskog šetališta. Svi su bili upozoreni, te smo godinu dana pokušavali da nađemo rešenje sa vlasnicima tih nelegalnih objekata“, rekao je Šapić.

Dodao je da se nada da će i Upravni sud doneti odluku na temu Savskog šetališta, „kako bismo mogli legalno da postavimo priključke za vodu i struju, i to sa legalnim ormarom koji će biti potpuno bezbedan, a ne kao što su bili do sada“.

Izrazio je očekivanje da će u narednih mesec-dva objekti na Savi, koji nisu dobili poziciju, biti svi uklonjeni, te je najavio da će za petnaestak dana i obići taj prostor na Savskom šetalištu.

„Prihod od 28 pozicija na Savskom šetalištu iznosi otprilike sto miliona dinara godišnje, dok će na drugom potezu biti daleko više, jer ima 51 pozicija za plutajuće objekte. Taj novac biće uložen u sređivanje šetališta, što je veoma značajno za građane“, najavio je Šapić.

Podsetio je da od Brankovog mosta do Ušća više neće biti splavova, te da je dobio informaciju da su se vlasnici sadašnjih splavova na tom potezu već prijavili za sutrašnju licitaciju i da će tražiti mesto na potezu prekoputa Velikog ratnog ostrva.

Prema njegovim rečima, na prošlom javnom nadmetanju svi mediji su mogli da prisustvuju, ponude su bile zatvorene i javno su se otvarale, a sada su se odlučili za pravu licitaciju sa nadmetanjem na licu mesta, „kako bi svaka eventualna sumnja bila otklonjena“, objavio je Beoinfo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...