Od naplate zakupa vodnog zemljišta grad prima milion evra godišnje

Šapić najavio smanjivanje broja splavova na Savskom keju

Srbija

7.4.2023 13:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Šapić najavio smanjivanje broja splavova na Savskom keju Šapić najavio smanjivanje broja splavova na Savskom keju
Gradonačelmik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će se u budžet Grada godišnje sliti oko milion evra od naplate zakupa vodnog zemljišta vlasnicima... Šapić najavio smanjivanje broja splavova na Savskom keju

Gradonačelmik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će se u budžet Grada godišnje sliti oko milion evra od naplate zakupa vodnog zemljišta vlasnicima splavova na Savskom keju.

„Samo na Savskom šetalištu u dužini od tri kilometra ima više od 100 splavova, a po planu Grada treba da ostane 28. Tamo gde su reni bunari neće ih biti i moraće da ispune propise u pogledu dimenzija i rastojanja i plaćaju zakup od čega će Grad godišnje prihodovati milion evra“, izjavio je danas Šapić, prenosi Beta.

On je rekao da će splavovi morati da imaju zvanično priključak na vodu i struju i imaju prečistače vode i da će njihovi vlasnici morati da plaćaju usluge čišćenja.

Kada se tih milion evra uloži u sređivanje savskog šetalište biće, kako je rekao, potpuno drugačije i jedno od najlepših mesta u Beogradu, a na njemu neće biti više diskoteka i noćnih klubova.

Dodao je da neće više biti diskoteka u naseljenim delovima, već samo restorana i kafića. Diskoteke će, prema njegovim rečima, moći da se otvore na Dunavskom rukavcu, preko puta Ratnog ostrva, ali će i oni biti zvučno obezbeđeni da ne ugrožavaju ljude koji tu žive.

On je naveo da će za splavove „prvi put biti legalni priključci za vodu i struju i da njihovi vlasnici neće moći da rade šta im padne na pamet i puštaju muziku i prave žurke do pet ujutro i da će prvi put biti uveden red u priobalje“.

„Niko neće biti potopljen, prvi put izvodimo radove u skladu sa zakonom, prvi put će Savsko šetalište imati legalne priključke za vodu i struju. Radili smo na uklanjanju nelegalnih priključaka, ugradićemo jednu cev zahvaljujući kojoj će svi imati vodu, a ne da se kače kako kome padne na pamet, pa ne znamo gde šta curi“, rekao je Šapić.

Udruženje građana Splavovi Beograd tvrdi da ni sada na Svakom keju ne postoje diskoteke i da je netačno da ti splavovi imaju nelegalne priključke za struju i vodu.

„Svi vlasnici splavova imaju ugovore sa Elektroprivredom Srbije i Beogradskim vodovodom kojima im je garantovano snabdevanje, imaju strujomere i vodomere i svakog meseca im stižu računi, pa pitamo Šapića ko ga je ovlastio da te ugovore proglasi nelegalnim“, rekli su u tom uduženju.

Dodali su da je sa priključka za struju sa reni bunara isključeno u decembru prošle godine sedam splavova koji su imali legalnu dozvolu, ali ne i 200 sojenica, uzvodno od Bloka 44 na Novom Beogradu.

Oni su naveli i da je netačno da su svi splavovi u Beogradu nelegalni i da je više od 80 odsto sadašnjih splavova postavljeno na sadašnje lokacije pre 2002. godine kada je Grad Beograd prestao da daje rešenja o dodeli lokacija i od tada nije izdata ni jedna dozvola, ali su stare obnavljane svakih godinu dana.

  • Jj992

    7.4.2023 #1 Author

    Ma koji put po redu…

    Odgovori

  • Dux011

    7.4.2023 #2 Author

    Videcemo… Mada cisto sumnjam.

    Odgovori

  • gagica

    7.4.2023 #3 Author

    Pa cudi me da se grad odrice para.

    Odgovori

  • DUSAN

    7.4.2023 #4 Author

    Tuzno je da takva persona o necemu vaznom uopste i odlucuje.

    Odgovori

  • jevtić

    7.4.2023 #5 Author

    Videćemo da li će ostati samo na najavi…

    Odgovori

  • DASHA

    7.4.2023 #6 Author

    Bas da vidimo…

    Odgovori

  • Vale

    7.4.2023 #7 Author

    Najbitnije je da su splavovi ispravni I bezbedni za posetioce

    Odgovori

  • SENSEI

    8.4.2023 #8 Author

    Pravo pitanje je da li će se zaustaviti radovi i iskopi na keju

    Odgovori

  • KIMCHI

    8.4.2023 #9 Author

    Bolje da se ispita bespravna gradnja vikendica i kuca

    Odgovori

  • SHALIMAR

    8.4.2023 #10 Author

    Videcemo sta ce od svega najavljenog da bude…

    Odgovori

  • SLAVICA

    9.4.2023 #11 Author

    Bas da vidimo i to

    Odgovori

  • NATI

    9.4.2023 #12 Author

    Samo se skupljaju pare za budzet

    Odgovori

  • MAJA

    9.4.2023 #13 Author

    Tesko da ce smanjiti

    Odgovori

  • MAJA

    19.4.2023 #14 Author

    I to treba konačno dovesti u red, mislim da je stanje bilo do sada haoticno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...