Na raspolaganju ukupno 29 šaltera

Beogradski aerodrom otvorio pet novih šaltera za pasošku kontrolu

InfrastrukturaInvesticijeSrbija

12.9.2024 16:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Beogradski aerodrom otvorio pet novih šaltera za pasošku kontrolu Beogradski aerodrom otvorio pet novih šaltera za pasošku kontrolu
Na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu otvoreno je pet novih šaltera za pasošku kontrolu u zoni dolazaka, tako da je njihov broj povećan na... Beogradski aerodrom otvorio pet novih šaltera za pasošku kontrolu

Na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu otvoreno je pet novih šaltera za pasošku kontrolu u zoni dolazaka, tako da je njihov broj povećan na ukupno 13, objavila je kompanija na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

Istakli su i da je putnicima u odlasku na raspolaganju 16 šaltera za pasošku kontrolu.

Aerodromom Nikola Tesla upravlja koncesionar, francuska kompanija VINCI Airports, a nedavno su ga obišli i predsednici Srbije i Francuske Aleksandar Vučić i Emanuel Makron.

Kompanija VINCI tada je saopštila da „opsežni radovi“ na proširenju i rekonstrukciji aerodroma traju od 2019. godine.

Novi šalteri za pasošku kontrolu / Foto: Belgrade Airport

„Među najvažnijim ciljevima su proširenje i redizajn zgrade terminala od 40.000 kvadrata sa dodatnih 12 čekaonica (gejtova), 11 parking pozicija za avione i rekonfiguracija pristupnih puteva uz izgradnju novih centralnih parkirališta na platou ispred terminala“, istakli su iz VINCI odnosno njihove srpske kompanije za upravljanje aerodromom Belgrade Airport.

Redizajnirani komercijalni prostori će, kako su naveli, biti prošireni na više od 9.000 kvadrata, a podsetili su i da je u međuvremenu proradila nova pista od 3,5 kilometara koja je omogućila rekonstrukciju glavne piste, i koja će ostati u upotrebi kako bi se obezbedila stabilnost i fleksibilnost operacija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.