Pokrovitelj i partner je Savet stranih investitora

Beogradski ekonomski forum u Beogradu 29. i 30. oktobra

Srbija

24.10.2024 10:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Beogradski ekonomski forum u Beogradu 29. i 30. oktobra Beogradski ekonomski forum u Beogradu 29. i 30. oktobra
Beogradski ekonomski forum, značajan godišnji skup regiona koji okuplja veliki broj govornika, visokih i najuticajnijih predstavnika Republike Srbije i važne predstavnike međunarodne zajednice, kao... Beogradski ekonomski forum u Beogradu 29. i 30. oktobra

Beogradski ekonomski forum, značajan godišnji skup regiona koji okuplja veliki broj govornika, visokih i najuticajnijih predstavnika Republike Srbije i važne predstavnike međunarodne zajednice, kao i goste iz oblasti politike, privrede, nauke, kulture i medija biće održan utorak i sredu, 29. i 30. oktobra 2024. godine u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Forum predstavlja idealnu platformu za umrežavanje gde otvorenim i konstruktivnim dijalogom istaknuti mislioci i lideri zajedničkim zalaganjem dolaze do rešenja za prelazivaženje izazova u vremenu neizvesnosti i pomaže izgradnju pravca političkog delovanja ka konkurentnoj i održivoj privredi Republike Srbije i regiona kroz ideje, govore i primere uspešnih modela.

Ovogodišnji 24. Beogradski ekonomski forum otvara predsednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, najavili su organizatori.

Na Forumu će govoriti dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije, Adrijana Mesarović, ministarka privrede i Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine.

Učestvovaće i Kristofer R. Hil, ambasador SAD, Anke Konrad, ambasadorka Nemačke, Edvard Ferguson, ambasador Velike Britanije, Mišel Kameron, ambasadorka Kanade, Emanuel Žiofre, ambasador i šef Delegacije EU u Srbiji kao i Luka Gori, ambasador Italije, Jožef Mađar, ambasador Mađarske, Kristian Ebner, ambasador Austrije i Pjer Košar, ambasador Francuske.

Foto: Promo

Učesnici Beogradskog ekonomskog foruma imaće priliku da prate panele na kojima će učestovati i dr Nikola Altiparmakov, član odbora Fiskalnog saveta Srbije, Lev Ratnovski, stalni predstavnik MMF-a u Srbiji, Jakup Beriš, stalni predstavnik, UNDP, Dušan Borovčanin direktor, EXPO 2027, Konstantinos Stambolis, predsednik i izvršni direktor Instituta za energetiku IENE, Srđan Majstorović, predsednik Upravnog odbora Centra za evropske politike.

U radu foruma učestvuju i Ana Drašković, direktorka kompanije VISA SEE, Bojan Pantović, izvršni direktor za IT & Digital ALTA Banke, Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische Osiguranja, Zoran Tadić, direktor kompanije Neofyton i počasni konzul Austrije u AP Vojvodini, kao i mnogi drugi.

Foto: Promo

Savet stranih investitora je i ove godine pokrovitelj Foruma kao i partner sadržaja Foruma, ispred koga govori na otvaranju predsednik Majk Mišel.

Ovogodišnji 24. po redu Beogradski ekonomski forum održava se uz podršku sponzora – kompanije VISA, ALTA Banke, Wiener Städtische Osiguranja i kompanije Neofyton, a Forum sarađuje sa Helenskim privrednim udruženjem kao pokroviteljem.

Medijski partneri Foruma su portal i časopis Biznis.rs, Ninamedia i Tanjug, a partner i odgovoran za vizuelni izgled Foruma je Ovation BBDO.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.