Premijerka u Pekingu razgovarala sa predsednikom Kine Si Đinpingom

Brnabić: Budućnost Železare Smederevo potpuno sigurna

Srbija

6.11.2023 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Brnabić: Budućnost Železare Smederevo potpuno sigurna Brnabić: Budućnost Železare Smederevo potpuno sigurna
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Pekingu da je tokom razgovora sa predsednikom Kine Si Đinpingom potvrđeno uzajamno partnerstvo, podrška... Brnabić: Budućnost Železare Smederevo potpuno sigurna

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Pekingu da je tokom razgovora sa predsednikom Kine Si Đinpingom potvrđeno uzajamno partnerstvo, podrška i prijateljstvo u političkom i ekonomskom smislu između dve zemlje.

Ona je tom prilikom naglasila i da je budućnost Železare Smederevo potpuno bezbedna i da (kineska) HBIS grupa, kao vlasnik kompanije, ima jasne planove za dodatne investicije.

Brnabić je u obraćanju novinarima posle sastanka sa Đinpingom najavila da je sledeći fokus drugog kruga investicija u Železari Smederevo energetska efikasnost i zelena tranzicija.

Izvor: Saopštenje, srbija.gov.rs

„Takođe planiraju da deo železare radi na hidrogen, kako bi se ostvarila ideja da u narednih nekoliko decenija nema emisije štetnih gasova“, rekla je premijerka a njen kabinet objavio u saopštenju.

Brnabić je konstatovala da su ekonomski odnosi između Srbije i Kine veoma dobri, i dodala da očekuje novu eru u odnosima i unapređenje međusobne trgovinske razmene nakon potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini.

Istakla je i da Kina nikada neće promeniti svoj stav po pitanju Kosova i Metohije, kao i da Srbija u potpunosti poštuje politiku jedne Kine.

Predsednica Vlade je takođe prenela da je Si Đinping nagovestio da će pokušati da tokom sledeće godine dođe u Srbiju, što je, kako je ocenila, velika stvar za našu zemlju i građane.

  • SABRINA

    6.11.2023 #1 Author

    Ajde da se uzdamo u izjavu kineza.

    Odgovori

  • Jj992

    6.11.2023 #2 Author

    E kad je ona razgovarala, blago nama…

    Odgovori

  • SHALIMAR

    6.11.2023 #3 Author

    Dok je nama kineza da se ne brinemo…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...