na sastanku su predočeni i drugi problemi radnika

Brnabić od Saveza samostalnih sindikata Srbije tražila predloge rešenja za plate

Srbija

8.12.2022 18:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Brnabić od Saveza samostalnih sindikata Srbije tražila predloge rešenja za plate Brnabić od Saveza samostalnih sindikata Srbije tražila predloge rešenja za plate
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je u četvrtak u razgovoru sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije rekla da je neophodno da joj oni pošalju predloge... Brnabić od Saveza samostalnih sindikata Srbije tražila predloge rešenja za plate

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je u četvrtak u razgovoru sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije rekla da je neophodno da joj oni pošalju predloge kako bi se zajednički došlo do rešenja za aktuelne probleme, saopštila je Vlada Srbije.

Predstavnici više sindikata predočili su premijerki probleme radnika u Srbiji, a najvažniji su plate, prenosi Beta.

U saopštenju piše da su sagovornici konstatovali da su zarade tokom tekuće godine podignute i da je značajno smanjena stopa nezaposlenosti, ali da nedostatak kvalifikovanih kadrova u nekim oblastima predstavlja prepreku koja bi trebalo da bude rešena u najskorije vreme.

Brnabić je sindikalcima prenela da će se ministri dodatno angažovati u radu Socijalno-ekonomskog saveta, i da je dijalog jedini i najbolji način rešavanja svih problema, a da je i ona u potpunosti  spremna za razgovor.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ministri finansija i za rad, Siniša Mali i Nikola Selaković.

  • Tina

    9.12.2022 #1 Author

    Lepo je da zajednicki donose resenja

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    9.12.2022 #2 Author

    Vlada svakako i treba da razgovara sa sindikatima i da sasluša sve njihove primedbe i predloge.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...