unapređenje ekonomskih odnosa

Brnabić: Sve veći priliv japanskih investicija u Srbiju

InvesticijeSrbijaSvet

18.4.2023 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Brnabić: Sve veći priliv japanskih investicija u Srbiju Brnabić: Sve veći priliv japanskih investicija u Srbiju
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je u utorak u oproštajnu posetu ambasadora Japana u Srbiji Takahika Kacumatu, kome je zahvalila na ličnom... Brnabić: Sve veći priliv japanskih investicija u Srbiju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je u utorak u oproštajnu posetu ambasadora Japana u Srbiji Takahika Kacumatu, kome je zahvalila na ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih i ekonomskih odnosa.

Brnabić je izrazila nadu da će se odnosi i u budućnosti razvijati u oblastima od obostranog interesa i poručila da je Srbija zemlja sa puno potencijala za ulaganja japanskih investitora, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Premijerka je konstatovala i značajan napredak u oblasti ekonomije, koju odlikuje rastuća robna razmena i sve veći priliv japanskih investicija.

Takođe, Brnabić je ukazala i na nove oblasti za saradnju Srbije i Japana, kao što su biotehnologije i istraživački projekti.

Predsednica vlade je istakla da je Japan među najvećim bilateralnim donatorima Srbije, što, kako je naglasila, srpski narod izuzetno ceni, pogotovo što je reč o kontinuiranim i donacijama od izuzetne važnosti.

Ambasador Kacumata je izrazio zahvalnost predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić na odličnoj saradnji tokom mandata, izrazivši uverenje u to da će odnosi između dve zemlje nastaviti da idu uzlaznom putanjom.

  • SUNCE

    18.4.2023 #1 Author

    Treba razvijati ekonomske odnose sa jakim privredama kao što je Japanska.

    Odgovori

  • ELLA

    18.4.2023 #2 Author

    Samo neka stižu investicije ali zna se da investitori gledaju svoj interes

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...