Beograd se priprema

Čadež: Kompanije iz sveta već najavljuju dolazak na EXPO 2027

BiznisSrbija

23.6.2023 15:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Čadež: Kompanije iz sveta već najavljuju dolazak na EXPO 2027 Čadež: Kompanije iz sveta već najavljuju dolazak na EXPO 2027
Specijalizovana izložba EXPO Belgrade 2027 doneće desetostruko veću korist za Srbiju od samih prihoda, jer će pored uposlene građevinske operative i turističkih kapaciteta, doći... Čadež: Kompanije iz sveta već najavljuju dolazak na EXPO 2027

Specijalizovana izložba EXPO Belgrade 2027 doneće desetostruko veću korist za Srbiju od samih prihoda, jer će pored uposlene građevinske operative i turističkih kapaciteta, doći strani investitori i budući poslovni partneri domaćih kompanija, koji će zajedno napraviti nove poslove, a to je šansa za Srbiju koja nema cenu, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

Čadež je za RTS rekao da osnovni dobitak za Srbiju, kao budućeg organizatora izložbe EXPO, nisu samo planirani prihodi od poseta i potrošnje koji će biti ostvareni tokom tri meseca trajanja ove manifestacije u Beogradu.

„Stvarna vrednost ove manifestacije su kompanije koje će doći i investirati u Srbiju i naše kompanije koje će napraviti nove poslove, ta šansa nema cenu. To je nešto što će ostati zauvek“, rekao je Čadež, navodeći da već sada brojne međunarodne kompanije najavljuju svoj dolazak na EXPO 2027, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, u organizacije i infrastrukturno opremanje ove svetske izložbe, biće uposleno mnogo domaćih radnika. Kao primer je naveo da u Srbiji trenutno ima 170.000 zaposlenih radnika u sektoru građevinarstva.

Rekao je i da je pred Srbijom mnogo posla u organizaciji izložbe i podsetio da je razgovarao s novim predsednikom Privredne komore Dubaija Alijem Rašidom Lutahom (Mohammad Ali Rashed Lootah) i dogovorio stratešku i tehničku podršku ove asocijacije u organizaciji beogradske izložbe 2027, budući da je Privredna komora Dubaija imala važnu ulogu u organizaciji izložbe EXPO Dubai 2020.

  • DUSAN

    23.6.2023 #1 Author

    Lepo što smo dobili organizaciju ove manifestacije, samo da to neko drugi organizuje, ovi sada nisu ni dve ovce da sačuvaju.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    24.6.2023 #2 Author

    Verujem da cemo se predstaviti svetu najbolje sto mozemo…

    Odgovori

  • NATI

    25.6.2023 #3 Author

    Bice to odlican skup za nove poslovne prilike

    Odgovori

  • SUNCICA

    25.6.2023 #4 Author

    Super stvar, kada smo vec ekonomski gigant

    Odgovori

  • Goga13

    27.6.2023 #5 Author

    Ovo je odlična stvar, samo ako se lepo organizuje.

    Odgovori

  • LJILJANA95

    27.6.2023 #6 Author

    Odlična prilika!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...