vrednost nafte na svetskim tržištima bez većih oscilacija

Cene goriva na benzinskim pumpama u Srbiji niže za tri dinara

Srbija

5.5.2023 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Cene goriva na benzinskim pumpama u Srbiji niže za tri dinara Cene goriva na benzinskim pumpama u Srbiji niže za tri dinara
Prema redovnom nedeljnom prilagođavanju cena Vlade Srbije, litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati... Cene goriva na benzinskim pumpama u Srbiji niže za tri dinara

Prema redovnom nedeljnom prilagođavanju cena Vlade Srbije, litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 182 dinara, a benzina evropremijum BMB 175 dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

S obzirom na nove cene, u narednih sedam dana i dizel i benzin biće jeftiniji za po tri dinara.

Prema važećoj Uredbi Vlade Srbije, cene osnovna dva tipa goriva na domaćim pumpama regulišu se na nedeljnom nivou, dok se odluka o eventualnom produženju same Uredbe donosi na kraju svakog meseca.

Cene nafte stabilizovale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima, nakon odluke Evropske centralne banke (ECB) da uspori povećanje kamatnih stopa, ali nisu uspele vratiti veći deo ovonedeljnog pada iznad osam odsto, prenela je Mina.

Cena barela sirove nafte na londonskom je tržištu u odnosu na prethodno zatvaranje ojačala 28 centi, na 72,61 dolara. Na američkom je tržištu barel ostao nepromijenjen na 68,66 dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...