Investitorima sve interesantnija i Ribnica

Cveta visokogradnja u Kraljevu

SrbijaU fokusu

22.4.2024 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Cveta visokogradnja u Kraljevu Cveta visokogradnja u Kraljevu
Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični... Cveta visokogradnja u Kraljevu

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti.

„Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje“, kaže Zvonko Kovačević, rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno, komunalne delatnosti, piše eKapija,

U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a počeli su i radovi na izgradnji stambene zgrade u Dositejevoj ulici. Sve je manje mesta za izgradnju zgrada u užem gradskom jezgru.

„Činjenica je da taj prostor nije toliko veliki, te da je u prethodnih 10 do 20 godina dosta tih lokacija privedeno nameni planom detaljne regulacije. Sve je češća situacija da moraju da se ukrupnjavaju parcele da bi se izgradila neka zgrada“, navodi Kovačević.

Ribnica postaje sve primamljivija investitorima i ove godine mogu se očekivati prvi zahtevi za izgradnju stambenih zgrada u ovom prigradskom naselju.

„Prošle godine usvojen je plan generalne regulacije Ribnice, ispituje se tržište i mogućnosti izgradnje, pa se stiču preduslovi da se može planirati višeporodično stanovanje“, navodi Kovačević.


Zbog sve manje parking mesta, kupci su zainteresovani i za garaže, a i investitori su svesni tih zahteva kupaca.

  • Soko

    23.4.2024 #1 Author

    Molim gradske vlasti da odobre postavljanje rampe na jedinom parkingu za stanare , razlog je taj što se parkiraju vozila iz prigradskih mesta tako ugrožavaju stanare zgrada.oštete auto i odu kad ujutru vidiš štetu tada je sve kasno , parkiraju na zelenoj površini ,blokiraju izlaz automobilima.

    Odgovori

    • Ivan

      23.4.2024 #2 Author

      Parking za stanare ne postoji. Samo parking za sve gradjane. Time sto imate stan ne znaci da imate i pravo prioriteta za parking izuzev ako niste kupili parking mesto. Tako da ako parking nije u vasem vlasnistvu ne moze se postavljati rampa zato sto svi imaju ista prava

      Odgovori

      • Apolitičan

        23.4.2024 #3 Author

        Sve ste u pravu nigde ne možes da parkiraš iako imas neku majstorsku intervenciju u nekoj zgradi stanari se ponašaju drsko i bezobrazno ponašaju je ko SS islednici kod koga ideš gde si pošao sta popravljas koji si ti majstor zašta a jel moraš baš tu da parkiraš nismo mi pravili parking da bi ti došao ne parkiraj tu tu parkira jedan ludak iz zgrade koji lomi retovizore ko mu parkira na njegivo mesto šta reći na sve to nego IDITE LEČITE SE DOK JOŠ IMA NADE ZA VAS

        Odgovori

  • KIMCHI

    28.4.2024 #4 Author

    Dokle se gradi…ispadosmo Kina

    Odgovori

  • gagica

    28.4.2024 #6 Author

    Nezgodna situacija

    Odgovori

  • SUNCICA

    28.4.2024 #7 Author

    Kraljevo je prelep grad

    Odgovori

  • ZELJKA

    28.4.2024 #8 Author

    Korisne informacije

    Odgovori

  • Emilija

    29.4.2024 #9 Author

    Strasno.nece imati gde da se prodje od zgradurina

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...