U planu čak 12 bazena

Položen kamen temeljac za Panonske terme

BiznisSrbija

12.2.2024 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Položen kamen temeljac za Panonske terme Položen kamen temeljac za Panonske terme
Kamen temeljac za izgradnju Panonskih termi, akva-parka koji će se prostirati na površini od šest hektara u Inđiji, postavili su predstavnici kompanije Voda Sinđelić... Položen kamen temeljac za Panonske terme

Kamen temeljac za izgradnju Panonskih termi, akva-parka koji će se prostirati na površini od šest hektara u Inđiji, postavili su predstavnici kompanije Voda Sinđelić Ždrelo i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Reč je o, kako navodi ovaj portal, investiciji od 12 miliona evra, petoj u nizu takvih u vlasništvu ove kompanije. Biće otvoreno 150 novih radnih mesta, a čitav kompleks biće upotpunjen i brojnim sportskim terenima. Očekuje se da bazeni budu otvoreni u maju iduće godine, najavio je Gak, a piše eKapija.

Podsetimo, Opština Inđija je nedavno stavila na javni uvid Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije severoistočne radne zone, u kojoj je gradnja planirana. Glavna izmena PDR-a koji je izradio zavod za urbanizam Vojvodine, podrazumeva gradnju akva-parka i hotela, ali i apartmanskih pansiona, restorana, letnje pozornice, parkova za decu i otvorenih sportskih terena.

Projekat se najavljuje kao najveći akva-park u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, apartmanskim pansionima, zatvorenim i otvorenim bazenima, terenima za fudbal i druge sportove, teretanom, dečjim parkom na otvorenom i igraonicama u objektu, auto-kampom, letnjom pozornicom i parkingom.

Akva-park će imati 12 bazena – pet zatvorenih ispod jedinstvene kupole i sedam bazena na otvorenom. Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrađnji imati tobogane. Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 m2, imaće četiri sprata sa 110 soba.

Realizacija projekta planirana je u tri faze. U prvoj, koja će trajati 30 meseci gradiće se akva-park, zatvoreni bazeni pod kupolom površine 1.400 m2 i dva otvorena bazena površine 700 m2 i deo hotela sa 40 soba.

Voda Sinđelić RUC Ždrelo, registrovana kao porodična firma 2006. godine, do sada je realizovala Mlavske terme u Ždrelu, Soko terme u Sokobanji, Vrnjačke terme u Vrnjačkoj Banji i terme Ozren u Republici Srpskoj.

  • SUNCE

    12.2.2024 #1 Author

    Ovo je super ideja s obzirom da se do Indjije stize brzim vozom za 20 minuta iz Beograda.

    Odgovori

  • jevtić

    12.2.2024 #2 Author

    Super 🙂

    Odgovori

  • SHALIMAR

    12.2.2024 #3 Author

    Ljudi pametno ulazu,bice to u roku zavrseno i imacemo jos jednu turisticku destinaciju…

    Odgovori

  • Brana

    18.2.2024 #4 Author

    Super

    Odgovori

  • PIKSI

    19.2.2024 #5 Author

    Odlicno🥳

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...