Posao prve faze procenjen na oko 529,7 miliona dinara

Traži se projektant i izvođač za izgradnju akva parka sa sedam bazena u Boru

BiznisInfrastrukturaSrbija

20.4.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Traži se projektant i izvođač za izgradnju akva parka sa sedam bazena u Boru Traži se projektant i izvođač za izgradnju akva parka sa sedam bazena u Boru
Opštinska uprava Bor raspisala je tender za prvu fazu projektovanja i izgradnje akva parka u tom gradu. Akva park je planiran u okviru postojećeg... Traži se projektant i izvođač za izgradnju akva parka sa sedam bazena u Boru

Opštinska uprava Bor raspisala je tender za prvu fazu projektovanja i izgradnje akva parka u tom gradu. Akva park je planiran u okviru postojećeg sportskog centra Bobana Momčilović Veličković, a gradnja je predviđena u pet faza.

Postojeći sadržaji će biti zadržani uz rekonstrukciju, a novi sadržaji akva parka planirani su na tri hektara, prenosi eKapija. Posao projektovanja i gradnje prve faze procenjen je na oko 529,7 miliona dinara. Tender je otvoren do 8. maja, prenosi eKapija.

U prvoj fazi, koja je predmet ove nabavke, radiće se projektovanje, rekonstrukcija i dogradnja pristupnog platoa uz Zeleni bulevar, uz rušenje postojeće fontane i gradnju nove, zatim, rekonstrukcija biletarnice, sanitarnih prostorija i barasa terasom (proširenje kapaciteta), kao i rekonstrukcija postojećih bazena sa plažom.

Planirana su dodatna naplatna mesta u prostoru biletarnice, veći broj kabina za presvlačenje, a povećan je i broj ormarića u kojima će posetioci moći da čuvaju svoje stvari.

Postojeći bazeni i plato plaže u okruženju ovih bazena su, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, u zapuštenom stanju. Bazen sa toboganom treba da dobije potpuno novi toboganski toranj sa pet toboganskih staza, dok se olimpijski bazen privodi nameni organizacije takmičenja u plivanju i vaterpolu.

U drugoj fazi izgradnje akva parka u planu je gradnja objekta sa restoranima brze hrane, objekta za zaposlene kompleksa, bazena sa porodičnim toboganima, kamikaza atrakcije, rekreativnog bazena, kao i javnih toaleta i tuševa. U ovoj fazi gradiće se i masažni bazen i rekreativni bazen, a u trećoj fazi akva park će dobiti i bazen sa talasima.

U četvrtoj fazi u planu je dečji bazen „Aqua Tower“ i zona za skakanje (splash area), a u poslednjoj fazi radiće se rekonstrukcija postojećeg restorana sa dogradnjom restoranske terase kapaciteta oko 200 stolova i izgradnja dečjeg igrališta. Kroz akva park protezaće se promenada sa drvećem po obodima.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić najavio je prošlog marta da bi Bor u naredne tri godine trebalo da dobije akva park sa sedam bazena na oko 2,5 ha površine u okviru SC Bobana Momčilović Veličković. On je tada objavio i rendere koji prikazuju izgled budućeg akva parka.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA
  • MAJA

    21.4.2023 #1 Author

    Lepo je ovo čuti, i Boru je potrebna ovakva oaza za odmor

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.4.2023 #2 Author

    Ovo je posao za ozbiljne firme…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...