Rudnik Čukaru Peki “postaće jedan od lidera u zaštiti životne sredine”

Vučić i Zijin Copper o eksploataciji dragocenih metala

EkologijaSrbijaU fokusu

16.2.2023 14:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vučić i Zijin Copper o eksploataciji dragocenih metala Vučić i Zijin Copper o eksploataciji dragocenih metala
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije Serbia Zijin Copper o projektima ubrzane eksploatacije dragocenih metala, koji će, kako je naglasio,... Vučić i Zijin Copper o eksploataciji dragocenih metala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije Serbia Zijin Copper o projektima ubrzane eksploatacije dragocenih metala, koji će, kako je naglasio, “osnažiti ekonomski razvoj države”.

Vučić je na svom zvaničnom Instagram profilu napisao da je sa predstvanicima te kompanije razgovarao o brojnim pitanjima od obostranog interesa, te da su razgovori bili odlični, prenela je agencija Beta.

„Razgovarali smo o brojnim pitanjima od obostranog interesa, a posebno o projektima ubrzane eksploatacije dragocenih metala koji će dodatno osnažiti ekonomski razvoj Srbije i još više podići Bor, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Zaječar i ceo istok zemlje“, naveo je.

Kazao je da su tokom sastanka razmotrili i planove za proširenje kapaciteta i dodatne investicije u sisteme za smanjenje aerozagađenja.

„Time će rudnik Čukaru Peki (pet kilometara južno od Bora) postati jedan od lidera u zaštiti životne sredine u Srbiji“, naveo je Vučić.

  • Tina

    16.2.2023 #1 Author

    Pa zar ne mozemo mi to sami, bez pomoci, nama dragih kineza I svih drugih koji zele da nam pomognu

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.2.2023 #2 Author

    Nista nama bez Kineza…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...