Održan sastanak sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine

Direktor kompanije BAT za jugoistočnu Evropu posetio Srbiju

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

4.7.2024 16:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Direktor kompanije BAT za jugoistočnu Evropu posetio Srbiju Direktor kompanije BAT za jugoistočnu Evropu posetio Srbiju
Horhe Araja (Jorge Araya), direktor kompanije BAT za jugoistočnu Evropu, sastao se u Vladi Srbije sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Tomislavom Momirovićem. Na... Direktor kompanije BAT za jugoistočnu Evropu posetio Srbiju

Horhe Araja (Jorge Araya), direktor kompanije BAT za jugoistočnu Evropu, sastao se u Vladi Srbije sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Tomislavom Momirovićem. Na sastanku je bilo reči o uspešnom poslovanju kompanije BAT u Srbiji, doprinosu privredi naše zemlje, ali pre svega o zajedničkim aktivnostima na polju sprečavanja prodaje duvanskih i nikotinskih proizvoda maloletnicima, borbi protiv sive ekonomije i transformaciji celokupne industrije.

„Nastavićemo da pružamo podršku privatnom sektoru jer smo duboko uvereni da je privatni sektor pokretač srpske privrede“, izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, stoji u saopštenju.

Direktor BAT-a istakao je da je veoma zahvalan predstavnicima Vlade Srbije na izuzetnoj saradnji, koja kompaniju ohrabruje da nastavi sa ulaganjima i investicijama u Srbiji, gde BAT uspešno posluje punih 20 godina.

„Veoma smo zadovoljni poslovanjem u Srbiji, a posebno saradnjom sa Ministarstvom unutrašnje i spoljne trgovine i državnim institucijama na zajedničkim akcijama u cilju prevencije i apsolutne zabrane prodaje duvanskih i nikotinskih proizvoda maloletnicima“, poručio je Horhe Araja.

On je podsetio da je BAT, upravo iz tog razloga, u potpunosti podržao nedavne Izmene Zakona o duvanu u Srbiji, koje ne samo da regulišu nivo nikotina u ovim proizvodima već, što je najvažnije, striktno zabranjuju prodaju nikotinskih proizvoda maloletnicima.

„Srbija je od izuzetne važnosti za BAT Grupu, a posebno sam ponosan na celokupan tim ovde u Srbiji i sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknem da smo u samom vrhu naše industrije kada je u pitanju primenjivanje koncepta smanjene štetnosti (THR). Transformacija industrije ostaje u vrhu globalnih i lokalnih prioriteta BAT-a, a posebno smo posvećeni razvoju novih kategorija proizvoda sa dokazano smanjenom štetnošću, koje odraslim pušačima nude alternativu“, zaključio je Araja.

Od akvizicije DIV-a (Duvanska industrija Vranje), BAT je u fabriku u Vranju, uložio više od 280 miliona evra, a kroz poreze i akcize je u budžet Srbije uplatio preko četiri milijarde evra. O uspešnim poslovnim rezultatima BAT fabrike u Vranju, govori i podatak da je četvrti put zaredom dobitnik Globalnog priznanja za izvrsnost u kvalitetu, kao jedina fabrika u Evropi u okviru BAT grupacije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.