ministarstvo će uložiti maksimalne napore da pomogne da se dođe do rešenja

Đedović sa sindikatima Zijin Copper Serbia o uslovima rada u toj kompaniji

Firme u fokusuSrbija

27.12.2022 17:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Đedović sa sindikatima Zijin Copper Serbia o uslovima rada u toj kompaniji Đedović sa sindikatima Zijin Copper Serbia o uslovima rada u toj kompaniji
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je u utorak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata kompanije Zijin Copper Serbia sa sedištem u Boru o... Đedović sa sindikatima Zijin Copper Serbia o uslovima rada u toj kompaniji

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je u utorak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata kompanije Zijin Copper Serbia sa sedištem u Boru o uslovima rada i pravima radnika u toj kompaniji.

„Razgovori sindikata i poslovodstva kompanije o novom kolektivnom ugovoru moraju biti nastavljeni“, kazala je Đedović i naglasila da će ministarstvo uložiti maksimalne napore da pomogne da se dođe do rešenja koje je u najboljem interesu i radnika i kompanije, prenosi Beta.

„Naš cilj je da kompanija uspešno posluje i da radnici budu zadovoljni uslovima rada i pravima“, rekla je ministarka.

Predstavnici sindikata su upoznali ministarku s trenutnom situacijom u kompaniji i potrebom da se što pre usaglasi novi Кolektivni ugovor ili Pravilnik o radu zadovoljavajući za obe strane.

SERBIA ZIJIN COPPER DOO

ĐORĐA VAJFERTA 29, 19210 Bor , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.075.359.540,28 (2021)
Broj zaposlenih:
5.724 (2021)

Sindikati Zijina su nezadovoljni Pravilnikom o radu jer smatraju da su radnici oštećeni načinom na koji je predviđeno obračunavanje zarada.

  • TATJANA

    28.12.2022 #1 Author

    Moraju se obezbediti normalni uslovi rada i poštovanje svih prava radnika

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...