zaključivanje ugovora sa nemačkim PWO SEE i holandskim Ariston Climate Solutions

Dva nova investiciona projekta u Srbiji od 160 miliona evra

AutomobiliBiznisSrbija

19.10.2023 13:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dva nova investiciona projekta u Srbiji od 160 miliona evra Dva nova investiciona projekta u Srbiji od 160 miliona evra
Ministarstva privrede Srbije je danas objavilo da je Vlada Srbije na njegov predlog dala saglasnost za zaključivanje ugovora sa nemačkim PWO SEE i holandskim Ariston... Dva nova investiciona projekta u Srbiji od 160 miliona evra

Ministarstva privrede Srbije je danas objavilo da je Vlada Srbije na njegov predlog dala saglasnost za zaključivanje ugovora sa nemačkim PWO SEE i holandskim Ariston Climate Solutions koji će investirati 160 miliona evra i otvoriti 850 radnih mesta u Kragujevcu, Čačku i Nišu.

Ministar privrede Slobodan Cvetković je naveo su to pogon za razvoj i proizvodnju delova, alata sklopova i komponenti za automobilsku industriju u Kragujevcu i Čačku realizovaće privredno društvo PWO SEE, dok će pogon za proizvodnju električnih aparata za domaćinstvo u Nišu izgraditi Ariston Climate Solutions Svilajnac, prenosi Beta.

PWO SEE je u vlasništvu nemačke kompanije PWO AG i bavi se proizvodnjom delova i opreme za motorna vozila, a ima pogone u Nemačkoj i Češkoj. Glavna tržišta su mu uglavnom zemlje Evropske unije, Kina i Meksiko. U 2022. godini grupacija je ostvarila konsolidovani prihod od 27 miliona evra i zapošljavala skoro 3.000 radnika.

PWO SEE će u Srbiji investirati 88 miliona evra i zaposliti oko 550 radnika u Kragujevcu i Čačku.

Ariston Climate Solutions će u pogonu u Nišu zaposliti najmanje 300 radnika do kraja 2027. godine i investirati 75 miliona evra do kraja 2026. godine.

Ta firma proizvodi električne aparate za domaćinstvo i u vlasništvu je kompanije Ariston Holding NV, Holandija, koja posluje u okviru Ariston grupe, svetskog lidera u proizvodnji proizvoda za grejanje vode i prostora, komponenti i gorionika.

Kompanija poseduje pogone za proizvodnju komponenti za grejanje u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Kini, Rusiji, Vijetnamu i u 2022. godini ostvarila je konsolidovani prihod od preko 190 miliona evra i zapošljava oko 10.000 radnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...