Plan detaljne regulacije za projekat Vetroelektrane u Pančevu i Starčevu na javnom uvidu

Elicio Wind planira izgradnju dve vetroelektrane

EkologijaSrbijaU fokusu

1.2.2023 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Elicio Wind planira izgradnju dve vetroelektrane Elicio Wind planira izgradnju dve vetroelektrane
Preduzeće Elicio Wind iz Beograda planira da na područuju opština Starčevo i Pančevo izgradi dve vetroelektrane snage do 60 MW, objavila je eKapija na... Elicio Wind planira izgradnju dve vetroelektrane

Preduzeće Elicio Wind iz Beograda planira da na područuju opština Starčevo i Pančevo izgradi dve vetroelektrane snage do 60 MW, objavila je eKapija na osnovu Plana detaljne regulacije (PDR) za izgradnju infrastrukturnog kompleksa Vetroelektrana, koji je izradilo javno preduzeće Urbanizam iz Pančeva.

U zavisnosti od potencijala vetra planira se izgradnja jedne ili više vetroelektrana, infrastrukturnog kompleksa sa odgovarajućom poveznom srednjenaponskom kablovskom, telekomunikacionom i ostalom mrežom, kao i mrežom pristupnih puteva, a sve prema mogućnostima i uslovima priključenja na elektroenergetske sisteme.

U obuhvatu plana kompleksa Vetroelektrana izgradiće se dve vetroelektrane – Elicio Wind 01 i Nadel 1, za koje je predviđeno postavljanje ukupno maksimalno 11 pojedinačnih stubova vetrogeneratora.

Javni uvid nacrta ovog PDR-a i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu počeo je 27. januara i trajaće 30 dana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...