iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 354 miliona dinara

Energetska sanacija javnih objekata u Vojvodini

BiznisInfrastrukturaSrbija

27.11.2023 15:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Energetska sanacija javnih objekata u Vojvodini Energetska sanacija javnih objekata u Vojvodini
Na sedam javnih objekata na teritoriji Vojvodine, ukupne površine 11.500 kvadratnih metara, započeti su radovi na energetskoj sanaciji, za koje je obezbeđen novac iz... Energetska sanacija javnih objekata u Vojvodini

Na sedam javnih objekata na teritoriji Vojvodine, ukupne površine 11.500 kvadratnih metara, započeti su radovi na energetskoj sanaciji, za koje je obezbeđen novac iz pokrajinskog budžeta.

Pokrajinska vlada je za realizaciju ovog projekta iz budžeta obezbedila 354 miliona dinara, dok će 1,5 milijardi dinara biti obezbeđeno iz donacije i kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, piše Beta.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, projekat se realizuje na osnovu detaljnih energetskih pregleda koje je izradio Fakultet tehničkih nauka.

Većina javnih objekata koji će biti obuhvaćeni ovim projektom nalazi se u energetskom razredu F ili G, a plan je da posle okončanja radova budu u energetskom razredu C, što omogućava prosečnu uštedu energije za više od 60 odsto.

Dodaje se da će mere energetske efikasnosti u javnim zgradama na teritoriji Vojvodine u narednoj godini obuhvatiti još 60 objekata.

  • Maky

    27.11.2023 #1 Author

    Nadajmo se da cemo jednog dana svi biti na razredu C kako bi nam postojanje bilo sto kvalitenije i kako bi sacuvali prirodu a i dzep.

    Odgovori

  • SABRINA

    28.11.2023 #2 Author

    Interesantno a i korisno.

    Odgovori

  • LENA

    7.4.2024 #3 Author

    Vojvodina ulaže dosta novca u popravke zgrada da bi štedela struju i bolje funkcionisala.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...