U istom bloku je Delta Real Estate kupila Radovu Belu lepoticu

EPS i Elektrodistribucija traže najmanje 48,5 miliona evra za kompleks na Novom Beogradu

Srbija

12.2.2024 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

EPS i Elektrodistribucija traže najmanje 48,5 miliona evra za kompleks na Novom Beogradu EPS i Elektrodistribucija traže najmanje 48,5 miliona evra za kompleks na Novom Beogradu
Nedugo pošto je prodata godinama zapuštena, nedovršena zgrada Rada, u njenom komšiluku u Bloku 20 na Novom Beogradu, Elektroprivreda Srbije a.d. Beograd i Elektrodistribucija... EPS i Elektrodistribucija traže najmanje 48,5 miliona evra za kompleks na Novom Beogradu

Nedugo pošto je prodata godinama zapuštena, nedovršena zgrada Rada, u njenom komšiluku u Bloku 20 na Novom Beogradu, Elektroprivreda Srbije a.d. Beograd i Elektrodistribucija Srbije d.o.o. Beograd oglasile su prodaju građevinskog zemljišta na nekoliko katastarskih parcela, objavila je eKapija.

Radi se o prostoru oivičenom ulicama Vladimira Popovića, Milentija Popovića i Zemunskim putem, kao i nekoliko objekata na tim parcelama i to putem prikupljanja pismenih ponuda za otuđenje nepokretnosti u zajedničkoj svojini.

Reč je konkretno o parcelama čija je ukupna površina 1,2 hektara. Na prodaju su i objekti u izgradnji na tim parcelama – energetsko-poslovni objekat A i B, objekat garaže C, objekat skloništa D i objekat E (koji čine kolsko-pešačka saobraćajnica, parking mesta, slobodne i zajedničke površine).

„Iz prodaje se izuzima elektroenergetski deo objekta A, odnosno trafostanica (TS) koja se nalazi u centralnom delu objekta i zauzima etažu podruma, prizemlja i mezanina, sa površinom od 2.601,43kvadrata, sa pripadajućim ventilacionim kanalima koji se prostiru do krova. Elektrodistribucija Srbije ostaje isključivi investitor na TS“, ističe se u oglasu u kome se naglašava da se nepokretnosti prodaju u viđenom stanju.

Početna cena po kojoj se prodaje ova imovina je 48,54 miliona evra a kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača biće najviša ponuđena cena koja mora biti jednaka sa početnom ili veća od nje.

Radova zgrada na Novom Beogradu / Foto: Google Street View

Rok za podnošenje ponuda je 12. mart.

Podsećamo da je Delta Real Estate krajem decembra za nešto manje od milijardu dinara kupila Građevinsko preduzeće Rad u stečaju, u čiju imovinu spada i poznata a nedovršena zgrada „Bela lepotica“ u Bloku 20.

Iz Delta Real Estate su za Biznis.rs tada izjavili da će se u narednom periodu baviti imovinskim i urbanističkim pitanjima koje je potrebno rešiti i na koje se u ovom trenutku stavlja fokus i da još nije moguće detaljnije govoriti o planovima koje kompanija ima za tu lokaciju.

Pored sada već bivše Radove zgrade nalazi se kompleks koji je sada oglašen na prodaju – nezavršena zgrada Elektrodistribucije, danas u vlasništu EPS-a.

EPS je početkom decembra dobio saglasnost Vlade Srbije da tu zgradu proda.

  • Manja

    20.2.2024 #1 Author

    Fali EPS-u para, pa da dobiju jos malo…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...