Ministar Cvetković i Eskobar u Vašingtonu

EXPO 2027 šansa za jačanje ekonomskih veza Srbije

SrbijaU fokusu

30.1.2024 10:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

EXPO 2027 šansa za jačanje ekonomskih veza Srbije EXPO 2027 šansa za jačanje ekonomskih veza Srbije
Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković i predsednik Кongresa srspko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković razgovarali su u Vašingtonu sa pomoćnikom zamenika državnog sekretara Gabrielom Eskobarom (Gabriel... EXPO 2027 šansa za jačanje ekonomskih veza Srbije

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković i predsednik Кongresa srspko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković razgovarali su u Vašingtonu sa pomoćnikom zamenika državnog sekretara Gabrielom Eskobarom (Gabriel Escobar) o unapređenju privredne saradnje dve zemlje i stvaranju još boljeg ambijenta za ulaganje u Srbiji, saopšteno je danas.

Govorilo se i o potencijalnom prisustvu srpskih privrednika na jednom od najznačajnijih sajmova koji se u junu održava u Vašingtonu – Select U.S.

Cvetković je rekao da je Srbija otvorena za još više američkih investicija i prezentovao projekte koje će Srbija sprovoditi u naredne tri godine i o pripremama za mežunarodnu izložbu EXPO 2027. u Beogradu, prenela je Beta.

Tema razgovora bila je podrška SAD inicijativi „Otvoreni Balkan“, a Eskobar je potvrdio američku posvećenost tom projektu, koji nije samo ekonomski već i mirovni, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Cvetković je govorio i o mogućnosti ukidanja dvostrukog oporezivanja koje opterećuje velike američke investitore u Srbiji, a Eskobar je odgovorio da će administracija razmotriti pozitivno rešenje ovog pitanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...