proizvod namenjen upotrebi u raznim aplikacijama

Fabrika ElevenEs u Subotici započela proizvodnju LFP baterija

BiznisFirme u fokusuSrbija

25.4.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Fabrika ElevenEs u Subotici započela proizvodnju LFP baterija Fabrika ElevenEs u Subotici započela proizvodnju LFP baterija
Kompanija ElevenEs, pionir u tehnologiji katodnih LFP (litijum-gvozdeno-fosfatnih) baterija, otvorila je prvu fabriku za proizvodnju LFP baterijskih ćelija u Subotici. Taj proizvodni pogon prvi... Fabrika ElevenEs u Subotici započela proizvodnju LFP baterija

Kompanija ElevenEs, pionir u tehnologiji katodnih LFP (litijum-gvozdeno-fosfatnih) baterija, otvorila je prvu fabriku za proizvodnju LFP baterijskih ćelija u Subotici. Taj proizvodni pogon prvi je te vrste ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

„Fabrika je specijalizovana za proizvodnju visokokvalitetnih LFP prizmatičnih ćelija. One su namenjene upotrebi u različitim aplikacijama kao što su električni automobili, autobusi, kamioni i sistemi za skladištenje energije, i u ovom trenutku biće korišćene za potrebe testiranja velikih klijenata“, navedeno je u saopštenju ove fabrike, prenosi Beta.

Fabrika u Subotici posluje po najvišim svetskim ekološkim standardima, u skladu sa zelenom agendom i regulativom Evropske Unije.

„Ova inovativna baterijska ćelija proizvedena je bez nikla i kobalta, pruža veću održivost, bezbednost i manje troškove. Pored toga, ove baterije traju tri puta duže u odnosu na konkurentske tehnologije, dokElevenEs EDGEbaterije imaju mnogo veću gustinu energije u poređenju sa LFP ćelijama drugih proizvođača“, istakla je kompanija.

Dodaje se da će tržište LFP ćelija doživeti značajan rast u narednim godinama, a samo u poslednje dve globalna prodaja porasla je više od devet puta.

„S obzirom na to da su kineske kompanije trenutno većinski proizvođači LFP baterija, širenje industrije u Evropi biće ključno za revoluciju baterija na tržištu Evropske unije“, navodi kompanija.

Kompanija takođe planira da nabavi sve neophodne aktivne materijale iz Evrope koji će ograničiti karbonski otisak proizvedenih ćelija LFP baterija.

  • MAJA

    26.4.2023 #1 Author

    Odlično da ovakva jedna proizvodnja zaživi na Balkanu

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.4.2023 #2 Author

    Nova radna mesta za nase ljude…

    Odgovori

  • Mlada firma u Beogradu razvila je novu metodu koja omogucuje punjenje baterija i do 5 minuta bez destrukcijde u bateriji. Zeli saradnju na realizaciji super brzih punjaca i praznjaca baterija.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...