srpski proizvođač automobilske rasvete posluje sa kompanijama Toyota, Volkswagen, Stellanits

Feka Automotive dobija kredit vredan 15 miliona evra od EBRD

BiznisSrbija

17.4.2024 15:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Feka Automotive dobija kredit vredan 15 miliona evra od EBRD Feka Automotive dobija kredit vredan 15 miliona evra od EBRD
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je danas da je odobrila 15 miliona evra kredita srpskom proizvođaču automobilske rasvete Feka Automotive koji... Feka Automotive dobija kredit vredan 15 miliona evra od EBRD

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je danas da je odobrila 15 miliona evra kredita srpskom proizvođaču automobilske rasvete Feka Automotive koji će tu pozajmicu koristiti za povećanje kapaciteta i poboljšanje energetske efikasnosti.

Kako je precizirano, Feka Automotive, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Toyota, Volkswagen i Stellantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje kupcima širom sveta, prenosi Beta.

Kredit EBRD-a će pomoći kompaniji Feka Automotive, ćerki firmi turske Feka Otomotiv A.S, da izgradi novi energetski efikasan proizvodni objekat u blizini svog proizvodnog postrojenja u okolini Ćuprije.

Sredstva će takođe biti iskorišćena za nabavku krovnih solarnih panela i instalaciju novih najsavremenijih, energetski efikasnih proizvodnih linija i opreme.

Nove proizvodne zgrade su projektovane tako da imaju energetske karakteristike B kategorije, što je iznad nacionalnog zahteva.

Obim projekta uključuje i sticanje napredne proizvodne tehnologije koja obećava vrhunsku energetsku i proizvodnu efikasnost.

Istaknuto je da će, primenom ovih nadogradnji, Feka Automotive značajno smanjiti potrošnju energije.

Podseća se da je EBRD vodeći institucionalni investitor u Srbiji koji je do sada uložio više od devet milijardi evra kroz 353 projekta, od kojih je većina podržala privatni sektor.

Fokus EBRD u Srbiji je na podršci konkurentnosti privatnog sektora, tranziciji zelene energije i održivoj infrastrukturi.

  • LENA

    17.4.2024 #1 Author

    Ovo će ne samo unaprediti njihovo poslovanje, već i doprineti globalnoj konkurentnosti srpske industrije.

    Odgovori

  • FILIP07

    20.4.2024 #2 Author

    Svaka cast na poslovanju

    Odgovori

  • SHALIMAR

    20.4.2024 #3 Author

    Svaka cast..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...