FOND ZA RAZVOJ ODOBRIO 72 KREDITA Ukupna vrednost 407 miliona dinara

PreduzetnikSrbijaVesti

28.8.2020 14:11 Autor: Julijana Vincan 0

FOND ZA RAZVOJ ODOBRIO 72 KREDITA Ukupna vrednost 407 miliona dinara FOND ZA RAZVOJ ODOBRIO 72 KREDITA Ukupna vrednost 407 miliona dinara
Republički Fond za razvoj odobrio je 72 kreditna zahteva u ukupnom iznosu od 407,1 milion dinara, saopštila je ta institucije. Upravni odbor Fonda, na... FOND ZA RAZVOJ ODOBRIO 72 KREDITA Ukupna vrednost 407 miliona dinara

Republički Fond za razvoj odobrio je 72 kreditna zahteva u ukupnom iznosu od 407,1 milion dinara, saopštila je ta institucije.

Upravni odbor Fonda, na sednici održanoj 20. avgusta, odobrio je devet kredita u iznosu od 188,9 miliona dinara i 47 miliona dinara bespovratnih sredstava, kao investicione kredite za pravna lica i preduzetnike, po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte.

Foto: Pixabay.com

Kroz kreditnu liniju za likvidnost, finansijsku podršku u uslovima izazvanim pandemijom korona virusa, pravnim licima i preduzetnicima odobrena su 44 kredita u iznosu od 149,5 miliona dinara.

Odobreno je 11 kredita u ukupnom iznosu od 56,4 miliona dinara privrednim subjektima koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem ,kao podrška za likvidnost u uslovima Covid-19.

Foto:Pixabay.com

Odobrenje je dato i za osam start-up kredita po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju. Uz ukupno 12,2 miliona dinara kreditnih sredstava, oni će dobiti i 6,3 miliona dinara bespovratnog novca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...