u planu razdvajanje prolaska putničkog i teretnog saobraćaja

Formirana radna grupa za izgradnju novog graničnog prelaza Kelebija

BiznisInfrastrukturaSrbija

9.4.2024 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Formirana radna grupa za izgradnju novog graničnog prelaza Kelebija Formirana radna grupa za izgradnju novog graničnog prelaza Kelebija
Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju radne grupe za pregovore i realizaciju projekta novog graničnog prelaza Kelebija-Tompa 2. Zadatak radne grupe biće vođenje... Formirana radna grupa za izgradnju novog graničnog prelaza Kelebija

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju radne grupe za pregovore i realizaciju projekta novog graničnog prelaza Kelebija-Tompa 2.

Zadatak radne grupe biće vođenje pregovora između vlada Srbije i Mađarske i realizacija projekta o novom preseku granične linije i uspostavljanja graničnog prelaza Kelebija-Tompa 2.

Predsednik radne grupe je Emeše Lalić Urban, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a zamenik Miroslav Alempić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, piše eKapija.

Radna grupa ima još osam članova iz Uprave granične policije, Agencije za prostorno planiranje i urbanizam, Republičke direkcije za imovinu, Koridora Srbije i Uprave carina.

Predsednik radne grupe, kako se navodi, može da pozove predstavnike drugih organa i organizacija da učestvuju u radu grupe.

Inače, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić je u maju prošle godine izjavio da mađarski partneri planiraju da grade novi prelaz Kelebija, malo dalje od dosadašnjeg prelaza, ka kojem će voditi jedno odvajanje Ipsilon kraka sa srpske strane. Tako će jedan granični prelaz na Kelebiji biti namenjen samo za putnički, a drugi za teretni saobraćaj.

“Kada se sve to bude završilo, imaćemo pet potpuno ravnopravnih prelaza, u smislu broja putnika”, kazao je tada Vesić.

 • SABRINA

  9.4.2024 #1 Author

  Novi granični prelaz je nešto što uvek treba.

  Odgovori

 • Kata

  15.4.2024 #2 Author

  Svaka cast, samo napred

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.