Ove godine očekuje se više od 300 učesnika

Forum mladih lidera za podsticanje preduzetničkog duha

PreduzetnikSrbija

24.3.2023 10:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Forum mladih lidera za podsticanje preduzetničkog duha Forum mladih lidera za podsticanje preduzetničkog duha
Studentski parliament Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo po četvrti put organizuje Forum mladih lidera – u subotu 25. marta 2023. godine u... Forum mladih lidera za podsticanje preduzetničkog duha

Studentski parliament Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo po četvrti put organizuje Forum mladih lidera – u subotu 25. marta 2023. godine u zgradi beogradske Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, Ul. Vojvode Vlahovića 35b.

Forum će okupiti veliki broj mladih ljudi, prvenstveno studenata društveno-humanističkih nauka i maturanata, sa ciljem da se kod njih poveća preduzetnički duh.

Mladi i uspešni lideri iz različitih oblasti će sa učesnicima Foruma podeliti svoja iskustva, sa krajnjim ciljem da se učesnici, nakon sticanja formalnog obazovanja, i sami pokrenu na uspeh. Učesnici Foruma će imati prilike da zajedno sa predavačima pronađu odgovore na mnogobrojna pitanja koja zaokupljuju njihovu pažnju i koja će im pomoći na putu ličnog napretka.

Slično prethodnim godinama, cilj Foruma je okupljanje mladih ljudi (prvenstveno studenata ekonomskih i pravnih nauka, ali i studenata drugih profila i učenika završnih godina srednjih škola) sa jedne strane, i mladih i uspešnih lidera iz različitih oblasti koji će sa učesnicima Foruma podeliti svoja poslovna iskustva, sa druge strane, sa krajnjim ciljem da se kod mladih poveća prisutnost preduzetničkog duha.

Kako piše u saopštenju, akcenat je stavljen na jačanje omladinskog preduzetništva kao veoma važne karike u lancu jačanja preduzetništva u Srbiji uopšte.

Osim saveta, usmeravanja i pomoći za odabir oblasti u kojoj se učesnici prepoznaju, biće predstavljen i koncept već postojećih ideja i programa u vidu biznis inkubatora tako da će učesnisnici Foruma imati prilike da zajedno sa predavačima pronađu odgovore na mnogobrojna pitanja koja zaokupljuju njihovu pažnju i koja će im pomoći na putu ličnog napretka. Na Forumu se očekuje oko 300 učesnika.

Generalni pokrovitelj Foruma je tradicionalno Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP), a podrška je došla i od četiri ministarstva: Ministarstva privrede, Ministarstva turizma i omladine, Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva za demografiju i brigu o porodici.

  • ZVE84

    25.3.2023 #1 Author

    Bravo! Treba podstaći preduzetnički duh kod mladih ljudi.

    Odgovori

  • goca87

    25.3.2023 #2 Author

    Svaka čast, treba ih podržati

    Odgovori

  • TATJANA

    25.3.2023 #3 Author

    Trebalo bi biti više ovakvih inicijativa

    Odgovori

  • STRAHINJA

    25.3.2023 #4 Author

    Dosadna je ova prica svake godine, mladi su zamlaceni idealima da mogu sami bez podrske stranaka ili finansijskih mocnika

    Odgovori

  • GOCA BG

    25.3.2023 #6 Author

    Veliki broj ucesnika,sjajno…

    Odgovori

  • NATI29

    26.3.2023 #7 Author

    Veoma koristan forum za mlade

    Odgovori

  • VILENJAK

    26.3.2023 #8 Author

    Edukativno i korisno, to je neophodno današnjim generacijama.

    Odgovori

  • Lelica

    26.3.2023 #9 Author

    Bravo! Ovo je za svaku pohvalu!

    Odgovori

  • DANIJELA

    26.3.2023 #10 Author

    Podrska kao takva mora biti i u finansijskom i u edukativnom smislu. Ne ide jedno bez drugog.

    Odgovori

  • VERA

    26.3.2023 #11 Author

    Njima ce to dosta da koristi u daljoj karijeri.

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    26.3.2023 #12 Author

    Jako dobra ideja za mlade, sve pohvale za ideju.

    Odgovori

  • Goga13

    4.4.2023 #13 Author

    Mlade i treba podsticati, u svakom smislu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...