Osiguranje za jednu od 15 kultura preko aplikacije

Generali i BioSens: Prva digitalna agro polisa sa veštačkom inteligencijom

AgrobiznisOsiguranjeSrbija

29.3.2024 15:04 Autor: Milica Rilak 8

Generali i BioSens: Prva digitalna agro polisa sa veštačkom inteligencijom Generali i BioSens: Prva digitalna agro polisa sa veštačkom inteligencijom
Poljoprivrednici u Srbiji od sada mogu da osiguraju useve i plodove koristeći samo mobilni telefon, objavilo je Generali Osiguranje na prezentaciji prve digitalne agro... Generali i BioSens: Prva digitalna agro polisa sa veštačkom inteligencijom

Poljoprivrednici u Srbiji od sada mogu da osiguraju useve i plodove koristeći samo mobilni telefon, objavilo je Generali Osiguranje na prezentaciji prve digitalne agro polise koja, po prvi put u regionu, koristi veštačku inteligenciju u procesu ugovaranja osiguranja useva i plodova, kao i rešavanja odštetnih zahteva.

U ponudi je osiguranje od grada, požara i udara groma, a korisnik može da odabere jednu od 15 ponuđenih kultura koje se najčešće gaje u našoj zemlji, dok se celokupna procedura ugovaranja, kao i potpisivanje polise, obavlja putem besplatne aplikacije za Android ili iPhone.

„Nakon prošlogodišnjeg katastrofalnog nevremena u Vojvodini, kada je naneta šteta od ukupno 300 miliona evra, odlučili smo da nađemo način da dođemo do svih poljoprivrednika i damo im mogućnost da se osiguraju na jednostavan način. Uvođenjem digitalne agro polise do osiguranja može da dođe na jedan klik, u vreme i na mestu koje mu odgovara“, objasnio je na prezentaciji član Izvršnog odbora Generali Osiguranja Veselin Danilovac.

Aplikacija je namenjena poljoprivrednicima – fizičkim licima, a maksimalno je moguće osigurati šest parcela, odnosno proizvodnju vrednosti do 10 miliona dinara.

Danilovac, Crnojević i Beljanski / Foto: Biznis.rs

„Čitav proces ugovaranja završava se za svega nekoliko minuta, plaćanje je isto kao kod klasičnog ugovaranja – u agro roku, po skidanju useva, a za polise ugovorene preko aplikacije Generali će korisnicima obezbediti svu potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na subvencije“, naglasio je Nemanja Beljanski, direktor Direkcije za tehniku osiguranja u Generaliju.

Generali Osiguranje Srbija od 2017. godine sarađuje sa Institutom BioSense i u proizvode namenjene poljoprivrednicima uvodi modernu tehnologiju, dok za procenu šteta koristi podatke sa satelita, radara ili senzora.

Direktor Instituta BioSense Vladimir Crnojević istakao je da je višegodišnje partnerstvo sa Generali Osiguranjem pomoglo da se afirmišu u korporativnom svetu kao vodeća istraživačko razvojna institucija u domenu digitalne poljoprivrede.

„Inovativna rešenja koja smo zajednički razvili predstavljaju pionirske poduhvate koji na velika vrata uvode veštačku inteligenciju i najsavremenije digitalne tehnologije u svet osiguranja“, poručio je Crnojević.

 • LJUBOMIR

  29.3.2024 #1 Author

  Oho,fino

  Odgovori

 • HANA

  30.3.2024 #2 Author

  Inače su naši poljoprivrednici vrlo vešti sa ovakvom tehnologijom…🤡

  Odgovori

 • Maky

  31.3.2024 #3 Author

  Napreduje tehnologija, srecom i za poljoprivredu

  Odgovori

 • MAXMAD

  31.3.2024 #4 Author

  Biće nešto.

  Odgovori

 • SUNCICA

  31.3.2024 #5 Author

  tehnologija napreduje,za samo nekoliko minuta se dobija sve

  Odgovori

 • VALE

  31.3.2024 #6 Author

  Bice im mnogo lakse

  Odgovori

 • Boba321

  31.3.2024 #7 Author

  Tehnologija preuzima sve, bice nam valjda lakse

  Odgovori

 • MARA

  7.4.2024 #8 Author

  Videcemi kako ce funkcionisati

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...