Na javnom nadmetanju učestvovalo sedam ponuđača

Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara

NekretninePoslovanjeSrbija

6.2.2023 12:49 Autor: Milica Rilak 3

Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara
Genex kula prodata je za 2,4 milijarde dinara, na javnom nadmetanju u kome je učestvovalo sedam ponuđača. Kupac koji je nastupao u ime „domaće... Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara

Genex kula prodata je za 2,4 milijarde dinara, na javnom nadmetanju u kome je učestvovalo sedam ponuđača.

Kupac koji je nastupao u ime „domaće firme čije ime ne želi još da otkriva“ istakao je da je ovlašćeno lice, a ne i vlasnik kompanije koja će, ukoliko ispuni sve proceduralne obaveze, postati vlasnik Genex kule.

Spekuliše se da se radi o kompaniji Eureka.

Ukoliko pobednik ne ispuni obaveze, drugoplasirana na nadmetanju je domaća kompanija Samers.

Foto: Milica Rilak / Biznis.rs

Javno nadmetanje na kratko je prekinuto pošto su stanari te kule, zajedno sa narodnim poslanicima Aleksandrom Jovanovićem Ćutom i Radmilom Vasić, zatražili otkazivanje prodaje, a potom je u prostorije Agencije za licenciranje stečajnih upravnika pozvana i policija, koja je na kratko došla da se uveri da sve protiče mirno.

Kao razlog za otkazivanje stanari, koji su i poverioci, naveli su jutros predat zahtev Privrednom sudu u Beogradu da se formira Odbor poverilaca kompanije Generalexport u stečaju i uradi nova procena vrednosti imovine, u čiju imovinu spada i poslovni deo Genex kule.

Javno nadmetanje ubrzo je nastavljeno, a licitacija se završila na ceni od 2,4 milijarde dinara. 

Poslovni deo Genex kule predstavlja imovinu nekada čuvenog preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu Generalexport u stečaju, a danas je po treći put ponuđena na javnoj licitaciji, uz početnu cenu od 834,68 miliona dinara ili nešto više od sedam miliona evra.

Tagovi
NEKRETNINE
  • Gule

    6.2.2023 #1 Author

    Prodata je onoliko koliko vredi m2 tačnije 650€ po M2,to je realna cena kvadrata u Beogradu govorim za staru gradnju,a za noviju trebalo bi da ne prelazi 1200€ m2

    Odgovori

  • Jovana24

    8.2.2023 #3 Author

    Sramota , prodat za dzabe, poklonjen..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...