Danas se održava treće javno nadmetanje

Šest zainteresovanih kupaca za Genex kulu?

InfrastrukturaNekretnineSrbija

6.2.2023 11:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Šest zainteresovanih kupaca za Genex kulu? Šest zainteresovanih kupaca za Genex kulu?
Poslovni deo beogradske Geneks kule danas bi na javnom nadmetanju mogao naći kupca i to posle dve neuspešne prodaje, jer je za kupovinu zainteresovano... Šest zainteresovanih kupaca za Genex kulu?

Poslovni deo beogradske Geneks kule danas bi na javnom nadmetanju mogao naći kupca i to posle dve neuspešne prodaje, jer je za kupovinu zainteresovano šest kompanija registrovanih u zemlji i inostranstvu, objavio je Blic biznis, a prenela agencija Beta.

Kako je navedeno, poslovni deo Genex kule na samom početku nuđen po početnoj ceni od oko dve milijarde dinara, dok se sada procenjuje na 834 miliona dinara, što znači da je cena pala sa 17 miliona na sedam miliona evra.

Prvo javno nadmetanje proglašeno je neuspešnim 23. maja 2022. godine jer nije bilo zainteresovanih kupaca, a početna cena je iznosila nešto više od dve milijarde dinara.

Genexs kula ili poslovna polovina „Zapadne kapije Beograda“ po drugi put oglašena je na prodaju 25. jula prošle godine, a na tom nadmetanju cena je iznosila 1,46 milijardi dinara.

Kako poslovni deo Genex kule ne bi otišao u ruke stranog ili privatnog investitora, stanari stambenog dela i okolnih zgrada nedavno su održali protest. Traže da se prodaja zaustavi i predlažu da ovaj simbol Beograda kupi država.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.