Gradnja najavljena za drugu polovinu godine

Gotov projekat za novi Narodni front na Bežanijskoj kosi

BiznisInfrastrukturaSrbija

25.1.2024 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Gotov projekat za novi Narodni front na Bežanijskoj kosi Gotov projekat za novi Narodni front na Bežanijskoj kosi
U drugoj polovini godine počinje izgradnja novog porodilišta Narodni front na Bežaniji, najavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić. „Projekat je gotov, izgradnja bi trebala... Gotov projekat za novi Narodni front na Bežanijskoj kosi

U drugoj polovini godine počinje izgradnja novog porodilišta Narodni front na Bežaniji, najavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

„Projekat je gotov, izgradnja bi trebala da krene na Bežanijskoj kosi u drugoj polovini ove godine. To će biti divno, između ostalog, jer se stara zgrada nalazi na putu metroa i gde bi prolazak voza mogao da izazove određene vrste vibracija, koje bi uticale na aparaturu, tako da izmeštanjem Narodnog fronta na Bežanijsku kosu, nijedna zdravstvena institucija nije u blizini, tako da su naši aparati bezbedni”, navela je ministarka zdravlja na K1 televiziji, a prenosi eKapija.

Ona je navela i da je porodilište u Nišu u „katastrofalnom stanju“.

„Niš ima veliki problem sa porodilištem koje je u katastrofalnom stanju. Tu gledamo kako najbrže da rešimo problem, jer oni imaju 4.000 porođaja godišnje. Plus je tercijalna ustanova u kojoj se rade ginekološke operacije, tako da ćemo gledati što brže to da rešimo”, rekla je ministarka.

Podsetimo, u avgustu prošle godine Vlada Srbije donela je rešenje kojim je utvrđen javni interes za eksproprijaciju, odnosno administrativni prenos nepokretnosti, u cilju izgradnje objekta ginekološko-akušerske i naučno-istraživačke delatnosti.

Reč je nepokretnostima uz Kliničko bolnički centar Bežanijska kosa, gde je, podsetimo, ranije najavljena gradnja nove ginekološko akušerske klinike (GAK).

Ministarka zdravlja Danica Grujičić ranije je najavila da će se pored bolnice na Bežanijskoj kosi graditi novo porodilište, jer „sadašnje porodilište Narodni front nije adekvatno“.

  • oblak67

    27.1.2024 #1 Author

    interesantno veoma, nemam reci…

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.1.2024 #2 Author

    Odlicno,da nije pocela procedura za izgradnju metroa do ovoga ne bi doslo…

    Odgovori

  • NATI

    28.1.2024 #3 Author

    Bas je predaleko, zar nisu mogli negde u centru da ga premeste da bi bilo blize svima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...