povećana proizvodnja i smanjenje emisije ugljen-dioksida

Heineken u proširivanje novosadskog pogona investirao 16 miliona evra

BiznisInfrastrukturaSrbija

26.4.2023 14:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Heineken u proširivanje novosadskog pogona investirao 16 miliona evra Heineken u proširivanje novosadskog pogona investirao 16 miliona evra
Kompanija Heineken Srbija predstavila je u svojoj pivari u Novom Sadu kapitalnu investiciju vrednu 16 miliona evra. Jedno od najvećih dosadašnjih ulaganja kompanije u... Heineken u proširivanje novosadskog pogona investirao 16 miliona evra

Kompanija Heineken Srbija predstavila je u svojoj pivari u Novom Sadu kapitalnu investiciju vrednu 16 miliona evra. Jedno od najvećih dosadašnjih ulaganja kompanije u Vojvodini obuhvata dodatnu liniju za limenke i tehnički unapređenu liniju za staklenu ambalažu.

“Ovim je postignuta značajno veća operativna i logistička efikasnost i povećana proizvodnja za gotovo 50 odsto. Istovremeno, smanjena je emisija CO2 u distribuciji za više od 1.000 tona godišnje (što je smanjenje od 20 odsto) i dostignuto do 100 odsto iskorišćenost ukupnih proizvodnih kapaciteta”, piše u zvaničnom saopštenju kompanije.

Predstavljanju investicije prisustvovali su i Jost Reintjes (Joost Reintjes), ambasador kraljevine Holandije u Srbiji, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine i Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada.

Generalna direktorka Heineken Srbija, Neda Đokić, rekla je ovom prilikom da su investicije u pivari u Novom Sadu simbol dugoročnog održivog poslovanja kompanije u Srbiji. “Kompanija Heineken Srbija do sada je uložila više od 220 miliona evra, a samo u poslednje dve godine, kapitalne investicije uložene u pivaru u Novom Sadu iznosile su 16 miliona evra”, istakla je Đokić.

Ambasador kraljevine Holandije u našoj zemlji, Joost Reintjes, osvrnuo se na međusobnu saradnju Srbije i Holandije i istakao značaj holandskih investicija.

“Bilateralna trgovina između Holandije i Srbije premašila je milijardu evra, a Holandija i dalje predstavlja jedan od najznačajnijih izvora direktnih stranih investicija u zemlji”, dodao je holandski ambasador Reintjes.

Pored stalnih ulaganja u proizvodne i logističke kapacitete, direktne komercijalne investicije Heineken Srbija kompanije u Vojvodini iznose milion evra godišnje uz podršku HoReCa sektoru i svim najvažnijim lokalnim muzičkim i drugim festivalima.

Čak 84 odsto sirovina koje se koriste u proizvodnji piva dolazi iz Vojvodine, a vrednost kupovine od lokalnih dobavljača iznosi visokih 11 miliona evra na godišnjem nivou.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA
  • jevtić

    26.4.2023 #1 Author

    Isplatiće im se ova investicija, nema sumnje

    Odgovori

  • MAJA

    27.4.2023 #2 Author

    Imaju dobrog partnera

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.4.2023 #3 Author

    Ozbiljna kompanija,ocekuje se samo napredak i prosirenje…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...