saradnja u ovoj oblasti biće intenzivirana

Hil: Američke kompanije mogu pomoći Srbiji u procesu energetske tranzicije

Srbija

15.3.2023 18:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Hil: Američke kompanije mogu pomoći Srbiji u procesu energetske tranzicije Hil: Američke kompanije mogu pomoći Srbiji u procesu energetske tranzicije
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil (Christopher Hill) u sredu je u razgovoru sa ministarkom rudarstva i energetike Srbije Dubravkom Đedović rekao da... Hil: Američke kompanije mogu pomoći Srbiji u procesu energetske tranzicije

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil (Christopher Hill) u sredu je u razgovoru sa ministarkom rudarstva i energetike Srbije Dubravkom Đedović rekao da američke kompanije mogu pomoći Srbiji u procesu energetske tranzicije.

On je rekao da američke kompanije imaju bogato iskustvo i tehnologije koje mogu pomoći Srbiji u obezbeđivanju energetske bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo rudarstva.

Hil je izrazio uverenje da će saradnja SAD i Srbije u oblasti energetike biti intenzivirana.

Đedović je rekla da se Srbija nalazi u procesu energetske tranzicije u kome intenzivno radi na definisanju novih strateških dokumenata koji će trasirati razvoj energetskog sektora.

„Potrebne su nam nove investicije u energetsku infrastrukturu i proizvodne kapacitete, posebno obnovljive izvore energije, kako bismo osigurali rastuće energetske potrebe i ispoštovali standarde zaštite životne sredine“, rekla je Đedović.

Dodala je da su pred „nama veliki projekti, koji treba da omoguće integraciju energije proizvedene iz obnovljivih izvora i povećanja udela OIE u energetskom miksu“.

Američke kompanije zainteresovane su, kako je rekla da učestvuju u finansiranju energetskih projekata i veoma je važno da se produbljuju odnosi dve zemlje, kako bi se ubrzala energetska tranzicija i obezbedila energetska sigurnost.

  • Anna

    15.3.2023 #1 Author

    Mogli bi nam pomoći, ali bojim se da neće doći do toga.

    Odgovori

  • VERA

    17.3.2023 #2 Author

    Vala šta su nam sve radili svih ovih godina ovo bi bio njihov skroman doprinos našem razvoju i prosperitetu.

    Odgovori

  • TATJANA

    17.3.2023 #3 Author

    Bio bi red da se uključe sa nekom dobrom investicijom u cilju poboljšanja odnosa

    Odgovori

  • Dragana

    19.3.2023 #4 Author

    Samo da nam oni ne pomazu

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.3.2023 #6 Author

    Sve sto je vezano za njih mi se ne svidja…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...