u narednih pet godina niz strateških projekata

Đedović sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj o investicijama u energetiku

SrbijaVesti

8.3.2023 14:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Đedović sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj o investicijama u energetiku Đedović sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj o investicijama u energetiku
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je u sredu u Beogradu sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj (Saudi Fund for Development) o... Đedović sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj o investicijama u energetiku

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je u sredu u Beogradu sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj (Saudi Fund for Development) o dugoročnim strategijama i investicijama u oblasti rudarstva i energetike, saopštilo je to ministarstvo.

„Pred Srbijom je period intenzivnog ulaganja u energetski sektor s obzirom na to da se nalazimo u procesu energetske tranzicije kojom ćemo menjati naš energetski miks, vodeći računa da obezbedimo sigurnost snabdevanja“, rekla je Đedović.

Dodala je da je u srednjoročnom planu, u narednih pet godina niz strateških projekata za koje su neophodne investicije od nekoliko milijardi evra, pre svega u proizvodne kapacitete, ali i za jačanje prenosne i distributivne mreže koja će omogućiti više kpaciteta za obnovljive izvore energije na mreži.

U toku je, kako je rekla, izrada strateških dokumenata, Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana i nove Strategije razvoja energetike, koji će utvrditi naše dugoročne ciljeve i prioritete kako bi smanjili negativne uticaje energetike na životnu sredinu, vodeći računa o održivosti i stabilnosti energetskog sistema.

Saudijski fond za razvoj je vladina agencija Saudijske Arabije, osnovana 1974. godine i od tada finansira projekte iz oblasti transporta, energetike, poljoprivrede, vodosnabdevanja i zdravstvene zaštite.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...