Jedini učesnik licitacije firma u stopostotnom vlasništvu kompanije Millennium Team

Hotel Jugoslavija prodat MV Investmentu, u planu investicija veća od 400 miliona evra

InvesticijeNekretnineSrbija

22.3.2024 12:09 Autor: Milica Rilak 8

Hotel Jugoslavija prodat MV Investmentu, u planu investicija veća od 400 miliona evra Hotel Jugoslavija prodat MV Investmentu, u planu investicija veća od 400 miliona evra
Hotel Jugoslavija prodat je po početnoj ceni od 3,176 milijardi dinara, kao vlasništvo kompanije Danube Riverside u stečaju. Kupac je MV Investment d.o.o. iz... Hotel Jugoslavija prodat MV Investmentu, u planu investicija veća od 400 miliona evra

Hotel Jugoslavija prodat je po početnoj ceni od 3,176 milijardi dinara, kao vlasništvo kompanije Danube Riverside u stečaju. Kupac je MV Investment d.o.o. iz Beograda, u stopostotnom vlasništvu kompanije Millennium Team.

MV Investment bio je i jedini učesnik današnjeg nadmetanja, pa je kompanija Danube Riverside u stečaju prodata po početnoj ceni, a sa njom i hotel Jugoslavija. Ukupna vrednost imovine procenjena je na 6,53 milijarde dinara.

Dokumentaciju je potpisao Andreja Đulić, direktor MV investmenta.

„Početnim ulaganjem od više od 42 miliona evra zaokružili smo preuzimanje kompletne lokacije bivšeg hotela Jugoslavija. Proces smo započeli pre dve godine, kupovinom 100 odsto udela u kompaniji MV Investment, koja je vlasnik prostora u kome se do današnjeg dana nalazi Grand Casino Beograd. Inicirali smo izmenu plana detaljne regulacije, kako bismo mogli da realizujemo izgradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije na lokaciji koja, posle 25 godina, to apsolutno zaslužuje“, naveli su iz kompanije Millennium Team nakon završetka licitacije.

Dodali su i da ukupna ulaganja koja planiraju u naredne četiri godine u tom projektu iznose više od 400 miliona evra.

„Čestitam i neka hotel zasija punim sjajem“, rekao je stečajni upravnik Ivan Čakarević po završetku javnog nadmetanja.

Foto: Biznis.rs

Kada bude uplatio izlicitiranu cenu za Danube Riverside, u vlasništvo MV Investmenta prelazi čuveni hotel Jugoslavija kao poslovni prostor i jedinstvena celina sa podrumom, prizemljem, mezaninom i osam spratova, kao i gradsko građevinsko zemljište površine 45.613 kvadrata.

Na zemljištu je, međutim, uspostavljena zajednička svojina Danube Riverside u stečaju i kompanije MV Investment iz Beograda, čiji je stopostotni vlasnik poznata domaća kompanija Millennium Team.

U toku je, takođe i parnični postupak pred Privrednim sudom u Beogradu, i to po osporenom izlučnom zahtevu kompanije Luka Beograd AD, gde je tužilac protiv stečajnog dužnika i MV Investment pokrenuo imovinsko pravni zahtev koji tereti deo katasterske parcele 2442/1 КO Zemun koja čini imovinu koja ulazi u pravno lice.

Broj parcele ukazuje da se spor vodi oko istog zemljišta na kome su Danube Riverside i MV Investment suvlasnici a podsećamo i da je direktor Luke Beograd poznati biznismen Milan Beko.

Hotel Jugoslavija / Foto: Biznis.rs

Uz zgradu i zemljište na prodaju su bila i umetnička dela: luster – tavanica od kristala težak 14 tona koji je prošle godine proglašen za dobro koje uživa prethodnu zaštitu, kao i bronzana bista kao deo fontane Vodeni cvet Aleksandra Zarina, kojoj je rešenjem Narodnog muzeja Srbije utvrđeno svojstvo kulturnog dobra.

Inače, da bi potencijalni kupac učestvovao na aukciji, morao je prethodno da ispuni pet preduslova. Prvi je bio da otkupi prodajnu dokumentaciju čija je vrednost tri miliona dinara a drugi da uplati depozit od 1,27 milijardi dinara ili položi prvoklasnu bankarsku garanciju i potom dokaz o uplati dostavi stečajnom upravniku zajedno sa Obrascem prijave učešća na javnom nadmetanju.

Treći korak je svojevrsna „garancija ozbiljnosti“, pošto se potpisuje Izjava o gubitku prava na povraćaj depozita, dok su četvrti i peti potpisivanje Ugovora o čuvanju poverljivih podataka prilikom preuzimanja prodajne dokumentacije i registracija za učešće na javnom nadmetanju.

Кupoprodajni ugovor se potpisuje u roku od osam dana od dana održavanja javnog nadmetanja, pod uslovom da je depozit koji je obezbeđen garancijom uplaćen na račun stečajnog dužnika, a proglašeni kupac je dužan da uplati preostali iznos kupoprodajne cene u roku od 15 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Ako proglašeni kupac ne zaključi kupoprodajni ugovor ili ne uplati kupoprodajnu cenu u propisanim rokovima i po propisanoj proceduri, gubi pravo na povraćaj depozita, a za kupca se proglašava drugi najbolji ponuđač, propisano je pravilima javnog nadmetanja.

Tagovi
NEKRETNINE
 • Jj992

  22.3.2024 #1 Author

  Super bas super

  Odgovori

 • Grocka

  23.3.2024 #2 Author

  Sve ce prodati

  Odgovori

 • SHALIMAR

  23.3.2024 #3 Author

  Bolje da se proda nego da propada…

  Odgovori

 • JANA

  23.3.2024 #4 Author

  Jedan učesnik licitacije?

  Odgovori

 • HANA

  24.3.2024 #5 Author

  Sve su oteli, sveee!

  Odgovori

 • GAGA

  24.3.2024 #6 Author

  Ma predivno…

  Odgovori

 • NATI

  24.3.2024 #7 Author

  sve sto su mogli su prodali

  Odgovori

 • delija

  17.4.2024 #8 Author

  milenium tim mi je dugovao 5000 evra pre 5 godina, jedva sam ih iščupao, nisu imali centa na računu…. danas ulažu u hotel 400 miliona….

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...