cilj isticanje poslovnih mogućnosti u regionu

Investicioni samit Zapadnog Balkana 2024 održaće se u Londonu 26. februara

RegionSrbijaU fokusu

19.2.2024 09:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Investicioni samit Zapadnog Balkana 2024 održaće se u Londonu 26. februara Investicioni samit Zapadnog Balkana 2024 održaće se u Londonu 26. februara
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je da će 26. februara u njenom sedištu u Londonu biti održan Investicioni samit Zapadnog Balkana... Investicioni samit Zapadnog Balkana 2024 održaće se u Londonu 26. februara

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je da će 26. februara u njenom sedištu u Londonu biti održan Investicioni samit Zapadnog Balkana 2024.

Kako se navodi, cilj samita je da se istaknu potencijalne investicione i poslovne mogućnosti u regionu Zapadnog Balkana i da se promovišu regionalni i prekogranični projekti, piše portal Politika.

Ovo je šesti samit EBRD-a, a inauguralni Samit Zapadnog Balkana održan je pre deset godina, u februaru 2014. i po prvi put je tada okupio sve premijere regiona.

„Zapadni Balkan je prioritetna regija za EBRD“, navedeno je na sajtu te međunarodne finansijske organizacije i naglašeno da EBRD ostaje jedan od najvećih institucionalnih investitora u zemljama regiona sa više od 18 milijardi evra uloženih do danas.

Dodaje se da će se na Investicionom samitu Zapadnog Balkana 2024, predsednica Evropske banke za obnovu i razvoj Odile Renaud-Basso i lideri Albanije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije, obratiti publici sa svojom ukupnom vizijom za region, ključnim regionalnim projektima i mogućnostima za ulaganja kako na regionalnom nivou, tako i u svakoj zemalji regiona.

Sesije će obuhvatiti proširena pitanja i odgovore stranih investitora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...