JAGODINSKE VLASTI NAJAVLJUJU NOVE INVESTICIJE Posle epidemije stiže austrijska mašinska kompanija

InvesticijeNovacSrbija

24.4.2020 17:08 Autor: Marija Jovanović 0

JAGODINSKE VLASTI NAJAVLJUJU NOVE INVESTICIJE Posle epidemije stiže austrijska mašinska kompanija JAGODINSKE VLASTI NAJAVLJUJU NOVE INVESTICIJE Posle epidemije stiže austrijska mašinska kompanija
U Jagodini će, nakon ukidanja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, početi izgradnja fabrike kompanije „Šibel“ iz Austrije, najavio je predsednik Skupštine grada Jagodine... JAGODINSKE VLASTI NAJAVLJUJU NOVE INVESTICIJE Posle epidemije stiže austrijska mašinska kompanija

U Jagodini će, nakon ukidanja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, početi izgradnja fabrike kompanije „Šibel“ iz Austrije, najavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Izgradnja fabrike, prema dogovoru iz decembra prošle godine, trebala je da počne prošlog meseca, ali nije zbog pandemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja u našoj zemlji, objasnio je Marković, prilikom posete gradilištu Kulturnog centra u Jagodini.

Reč je o kompaniji iz Beča koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom za rafinerije i nuklearne elketrane, a u Jagodini je planirala da zaposli zaposli 100 radnika.

Prilikom dogovora o izgradnji fabrike, direktor „Šibela“ Klasus Šibel izjavio je u Beču da kompanija „najviše proizvodi aktuatore – pretvornike“, koje plasira u gotovo sve zemlje sveta. Prema njegovim rečima, kompanija ima tri partnera u Evropi i sedam u ostatku sveta, a fabrika u Beču zapošljava 120 radnika.

Marković je najavio i jednog nemačkog investitora koji ga je, kako je rekao, „juče pismom obavestio i potvrdio zakup hale u Jagodini, gde će pokrenuti proizvodnju i zaposliti 300 radnika“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...