dodatni finansijski kapaciteti za osvajanje novih tržišta solarne energije

Kompanija Hive Energy obezbedila finansije za 14 solarnih projekata u Srbiji

BiznisSrbija

9.3.2024 13:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Kompanija Hive Energy obezbedila finansije za 14 solarnih projekata u Srbiji Kompanija Hive Energy obezbedila finansije za 14 solarnih projekata u Srbiji
Britanska kompanija Hive Energy objavila je da je obezbedila bankarsku garanciju od 19 miliona funti (22,3 miliona evra) za podršku projektima u Srbiji, Hrvatskoj,... Kompanija Hive Energy obezbedila finansije za 14 solarnih projekata u Srbiji

Britanska kompanija Hive Energy objavila je da je obezbedila bankarsku garanciju od 19 miliona funti (22,3 miliona evra) za podršku projektima u Srbiji, Hrvatskoj, Turskoj i Poljskoj.

Garancija banke Santander, uz podršku UK Export Finance (UKEF), omogućiće Hiveu da finansira tekuće projekte u Turskoj, gde je već razvio 11 MW fotonaponskih elektrana do operativnog statusa, i proširi se na nova tržišta kao što je Srbija, navela je ta britanska kompanija koja razvija projekte solarne energije, skladištenja baterija i zelenog vodonika širom sveta, piše eKapija.

„Sada imamo dodatne finansijske kapacitete da pojačamo aktivnosti u Turskoj, Srbiji i drugim zemljama, što nam pomaže da brže i šire isporučimo čistu energiju u našoj misiji smanjenja globalnih emisija ugljenika“, rekao je Roj Nejsmit, glavni finansijski direktor Hive Energy.

Hive Energy je ušao na tržište obnovljivih izvora energije u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori krajem 2021, a u maju 2022. je u Beogradu otvorio svoju prvu kancelariju u ovom regionu, koja predstavlja regionalno čvorište za pomenuta tržišta.

Kompanija je u januaru prošle godine saopštila da radi na razvoju 14 projekata u Srbiji, ukupnog kapaciteta 2.211 MW (2,2 GW). Pored toga, istražuje i mogućnosti projekta u Bosni i Crnoj Gori.

  • LEBRON

    10.3.2024 #1 Author

    Bas se dosta radi na solarnim projektima u poslednje vreme.

    Odgovori

  • ZVONČICA

    10.3.2024 #2 Author

    Bravo za njih,samo napred 👏

    Odgovori

  • Faith

    10.3.2024 #3 Author

    Lepo je ulagati u solarne panele, ima sve vise sunca

    Odgovori

  • SUNCICA

    10.3.2024 #4 Author

    Solarni paneli buducnost energije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...