Dve decenije Multikultivatora

Koncert “Magija ne prestaje” u Beogradskoj filharmoniji

KulturaLifestyleManifestacijeSrbija

29.11.2023 18:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Koncert “Magija ne prestaje” u Beogradskoj filharmoniji Koncert “Magija ne prestaje” u Beogradskoj filharmoniji
Koncertna serija „Magija ne prestaje“ predstavlja internacionalne umetnike, trio Tjuljuš/Josifovski/Kovač (ESTAM Super Group), u okviru projekta „Burning from The Inside“. Koncertom u Beogradskoj filharmoniji... Koncert “Magija ne prestaje” u Beogradskoj filharmoniji

Koncertna serija „Magija ne prestaje“ predstavlja internacionalne umetnike, trio Tjuljuš/Josifovski/Kovač (ESTAM Super Group), u okviru projekta „Burning from The Inside“. Koncertom u Beogradskoj filharmoniji ovi umetnici završavaju svoje turneje za tekuću godinu, nakon više od 100 nastupa širom sveta sa različitim projektima.

Oni će zajedno nastupiti u petak, 8. decembra 2023. godine, u Beogradskoj filharmoniji. Ovaj koncert vrhunac je ovogodišnjeg koncertnog serijala „Magija ne prestaje“ u organizaciji Multikultivatora, i originalna je produkcija ESTAM World Music festivala.

Ovaj koncert obeležava 20. godišnjicu organizacije Multikultivator, okupljajući grupu izuzetno kreativnih i iskusnih muzičara sa različitih svetskih raskršća. Pod kreativnom i muzičkim direkcijom osnivača Multikultivatora, Vladimira Đorđevića, “Burning from The Inside” je svedočanstvo dve decenije kreiranja fascinantnih muzičkih doživljaja”.

“U srcu ove nesvakidašnje muzičke avanture je Radik Tjuljuš, majstor grlenog pevanja i svojevrsni Džimi Hendriks (Jimi Hendrix) na instrumentu igilu, poreklom iz Republike Tuve u centralnoj Aziji. Radik spaja očaravajuće melodije i ritmove koji donose samu srž tibetanske šamanske baštine i nomadskog života. Poznat je po virtuoznosti na brojnim tradicionalnim instrumentima, a njegova muzička avantura seže od saradnje sa legendarnim tuvanskim rok bendom ‘Yat-Kha’ do vođenja Tuvanskog nacionalnog orkestra”, piše u zvaničnoj najavi koncerta.

Rođen u Bitolju, u porodici sa bogatom muzičkom istorijom, Oliver Josifovski crpi inspiraciju iz energije i prirodnog okruženja svog muzičkog odrastanja. Diplomirao je kontrabas u Sofiji, na odseku za pop i džez muziku i ubrzo postao član nekoliko bendova, gde je počeo da stvara i svoje prve kompozicije. Značajna je figura kako u balkanskoj tradiciji, tako i u džezu. Oliver je suosnivač benda ”Ljubojna”, muzičke laboratorije inspirisane makedonskom muzikom, s dubokom posvećenošću očuvanju i obogaćivanju kulturne baštine.

Kompozitor i bubnjar Lav Kovač oblikovan je avangardom, savremenom klasičnom muzikom, folkom i džezom. Put od klasičnih udaraljki do džez bubnjeva vodio ga je preko koncertnih pozornica širom Evrope na kojima je nastupao muzičarima raznovrsnog muzičkog zaleđa. Od 2008. godine, redovan je član svih postava Borisa Kovača, sa kojim je snimio pet albuma. Nakon koncerta u Beogradu odlazi na turneju u Holandiju.

Projekat „Burning from The Inside“ osmislio je Vladimir Đorđević, osnivač Multikultivatora, koji već dve decenije pruža podršku mladim talentima, a uređivao je muzičke programe kulturnih centara, festivala i radio stanica. Već šest godina je selektor ESTAM World Music festivala.

  • SUNCE

    29.11.2023 #1 Author

    Ovo deluje jako zanimljivo i vredelo bi posetiti ovaj koncert.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...