Startap preduzeća mogu da se prijave do 16. oktobra

Konkurs za Katapult program za finansijsku podršku do 300.000 evra

InovacijePreduzetnikSrbija

12.7.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Konkurs za Katapult program za finansijsku podršku do 300.000 evra Konkurs za Katapult program za finansijsku podršku do 300.000 evra
Fond za inovacionu delatnost, uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Svetske banke i Evropske unije, pokrenuo je treći Katapult javni poziv za... Konkurs za Katapult program za finansijsku podršku do 300.000 evra

Fond za inovacionu delatnost, uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Svetske banke i Evropske unije, pokrenuo je treći Katapult javni poziv za inovativna startap preduzeća kojima je potrebna finansijska i mentorska podrška za dostizanje punog potencijala i osvajanje globalnog tržišta.

Ovaj akcelerator pruža jedinstvenu priliku ambicioznim timovima da ostvare svoje poslovne vizije i steknu neophodne resurse i znanja za uspeh, objavila je Delegacija EU u Srbiji.

Za učešće u programu akceleracije Fond podržava prijave iz svih oblasti nauke i tehnologije, a rok za prijavu putem Katapult portala je do 16. oktobra u 13 časova.

Stratap preduzećima na raspolaganju su bespovratna sredstava od 20.000 evra (za Ideation kategoriju preduzeća) do 50.000 evra (za Scale-up kategoriju preduzeća).

Dodatno, onima koji obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci nakon završetka akceleracije, na raspolaganju su dodatna sredstva do 300.000 evra bespovratnog novca.

Takođe, na raspolaganju su i mentorstvo i savetovanje, mreža investitora, edukativni programi, razmena iskustva i korporativno partnerstvo.

Sredstva za realizaciju Katapult programa obezbeđena su na osnovu zajedničkog ulaganja Republike Srbije (Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija) kroz zajam i tehničku podršku Svetske banke u iznosu od 7,7 miliona evra i bespovratne finansijske podrške Evropske unije u iznosu od deset miliona evra.

Katapult program je deo „Projekta akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Republici Srbiji“, koji je posvećen jačanju inovativnog preduzetništva i naučnih istraživanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...