projekat u saradnji sa francuskom agencijom za razvoj

Kraljevu tri i po miliona evra za razvoj infrastrukture do 2028. godine

BiznisInfrastrukturaSrbija

23.7.2023 11:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kraljevu tri i po miliona evra za razvoj infrastrukture do 2028. godine Kraljevu tri i po miliona evra za razvoj infrastrukture do 2028. godine
Grad Kraljevo dobiće 3.488.574 evra za realizaciju projekata u oblastima rehabilitacije i rekonstrukcije postojeće saobraćajne infrastrukture do 2028. godine, objavljeno je na sajtu tog... Kraljevu tri i po miliona evra za razvoj infrastrukture do 2028. godine

Grad Kraljevo dobiće 3.488.574 evra za realizaciju projekata u oblastima rehabilitacije i rekonstrukcije postojeće saobraćajne infrastrukture do 2028. godine, objavljeno je na sajtu tog grada.

To predviđa Okvirni sporazum o sprovođenju Projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava (LIID projekat).

Taj projekat će realizovati Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije po osnovu Sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Ugovora o kreditu između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije.

Ukupna vrednost sredstava koja će biti na raspolaganju lokalnim samoupravama je 265.200.000 evra.

Sredstva se mogu koristiti za izgradnju novih pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, izgradnju sistema za odvodnjavanje, sanaciju klizišta, ojačavanje obala, ozelenjavanje, rešavanje problema nasleđenog zagađenja, javne rasvete, unapređenja sistema za upravljanje i regulisanje saobraćaja, parkiranja, bezbednosti saobraćaja i slično.

Realizacija projekta će trajati do 30. novembra 2028. godine, a planirano je da 145 jedinica lokalne samouprave dobiju bespovratna sredstva za realizaciju projekata na svojoj teritoriji.

Visina bespovratnih sredstava koja će biti dodeljena definisana je prema unapred utvrđenoj formuli, a na osnovu parametara: broj stanovnika, površina, indeks razvijenosti i ranjivosti na klimatske promene.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...