Za komercijalne delatnosti planirano više od 43 hektara

Lidl planira izgradnju logističkog kompleksa blizu Bubanj potoka

BiznisInfrastrukturaNekretnineSrbija

26.3.2024 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Lidl planira izgradnju logističkog kompleksa blizu Bubanj potoka Lidl planira izgradnju logističkog kompleksa blizu Bubanj potoka
Lidl Srbija planira gradnju logističkog centra južno od petlje Bubanj potok a tim povodom na javnom uvidu Plan detaljne regulacije (PDR) za zonu komercijalnih... Lidl planira izgradnju logističkog kompleksa blizu Bubanj potoka

Lidl Srbija planira gradnju logističkog centra južno od petlje Bubanj potok a tim povodom na javnom uvidu Plan detaljne regulacije (PDR) za zonu komercijalnih i privrednih sadržaja duž auto-puta Beograd-Niš, južno od naplatne rampe Bubanj potok, u gradskim opštinama Voždovac i Grocka, objavila je eKapija.

Prostor za koji se radi plan zauzima oko 51,55 hektara i, kako se navodi u PDR, „predstavlja značajan razvojni potencijal grada“.

Privredno-komercijalne delatnosti u okviru tog prostora planirane su na oko 43,5 hektara dok je planirana bruto građevinska površina 650.000 kvadrata. Procenjuje se da se u tom kompleksu može zaposliti 8.000 ljudi.

Planom se predviđa potpuna transformacija velikih neizgrađenih površina duž autoputa i formiranje nove lokacije za razvoj privrednih i komercijalnih delatnosti – logističkog kompleksa.

Za aktiviranje ove zone neophodno je najpre opremanje primarnom saobraćajnom i infrastrukturnom mrežom i objektima, dodaje se.

Parkiranje će se ostvariti u okviru pripadajućih parcela, na otvorenim parking prostorima ili u garažama.

Obrađivač plana je PC Art doo Beograd a javni uvid traje do 8. aprila.

 • mile

  26.3.2024 #1 Author

  Lepo se sire i napreduju nema sta

  Odgovori

 • SHALIMAR

  26.3.2024 #2 Author

  To se i ocekivalo da ce da grade distributivni centar

  Odgovori

 • STEPA

  27.3.2024 #3 Author

  Šire se i napreduju

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.