Izvoz domaće robe preko Lidla dostigao vrednost od 30 miliona evra

Lidl za pet godina poslovanja investirao više od 550 miliona evra u Srbiji

BiznisSrbija

11.10.2023 12:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Lidl za pet godina poslovanja investirao više od 550 miliona evra u Srbiji Lidl za pet godina poslovanja investirao više od 550 miliona evra u Srbiji
Kompanija Lidl saopštila je danas, povodom obeležavanja pet godina od početka poslovanja u Srbiji, da je od dolaska na srpsko tržište investirala više od... Lidl za pet godina poslovanja investirao više od 550 miliona evra u Srbiji

Kompanija Lidl saopštila je danas, povodom obeležavanja pet godina od početka poslovanja u Srbiji, da je od dolaska na srpsko tržište investirala više od 550 miliona evra.

Do sada je otvoreno 67 prodavnica u 37 gradova Srbije, a u Lidlu je zaposleno više od 3.300 ljudi.

Lidl je takođe naveo da je, zahvaljujući distribuciji domaćih proizvoda, u maloprodajnu mrežu u regionu i pojedinim zemljama Evrope, u inostranstvo izvezao robu iz Srbije u vrednosti većoj od 30 miliona evra, prenela je agencija Beta.

Domaći dobavljači su u asortimanu Lidl Srbija zastupljeni sa više od 600 proizvoda, što kroz lokalno poznate marke, što kroz proizvode koji se prodaju pod Lidl brendovima.

Lidl u Beogradu / Foto: Wikimedia Commons

Dodatno, nakon ulaska na tržište Srbije, Lidl je u svoj stalni asortiman uvrstio liniju proizvoda „S ljubavlju, domaće“, koji se sastoji isključivo od proizvoda domaćih dobavljača i trenutno je oko 100 različitih proizvoda deo su asortimana ove posebnog brenda.

Kompanija Lidl deo je nemačke Schwarz Gruppe i predstavlja jedan od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje, sa oko 12.200 prodavnica, kao i više od 220 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji.

  • SHALIMAR

    12.10.2023 #1 Author

    Nade firme koje posluju sa Lidlom su se osevapile..

    Odgovori

  • PIKSI

    15.10.2023 #2 Author

    Oni su lideri na trazistu

    Odgovori

  • MAJA

    18.10.2023 #3 Author

    Kupuje se kao da dele dzabe

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...