cena nije objavljena, ali "nije tačno da se radi o 17 miliona evra"

Lučić: Telekom Srbija planira da kupi Globatel, čiji je vlasnik Pink Media Group

InvesticijeSrbija

8.6.2023 10:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Lučić: Telekom Srbija planira da kupi Globatel, čiji je vlasnik Pink Media Group Lučić: Telekom Srbija planira da kupi Globatel, čiji je vlasnik Pink Media Group
Telekom Srbija planira da preuzme, odnosno kupi svh 100 odsto udela u kompaniji Globatel, čiji je većinski vlasnik Pink Media Group Željka Mitrovića, izjavio... Lučić: Telekom Srbija planira da kupi Globatel, čiji je vlasnik Pink Media Group

Telekom Srbija planira da preuzme, odnosno kupi svh 100 odsto udela u kompaniji Globatel, čiji je većinski vlasnik Pink Media Group Željka Mitrovića, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Lučić je za današnje izdanje nedeljnika NIN rekao da nije istina da da je kupovina mobilnog virtualnog operatera kompenzacija vlasniku televizije Pink za ukidanje rijalitija “Zadruga” na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ili pak kompenzacija jednom od suvlasnika Globatela Savi Terziću, zbog raskida ugovora Grada Beograda sa kompanijom Kentkart u naplati karata u beogradskom GSP-u, prenela je agencija Beta.

Direktor Telekoma je kazao da je reč o „poslovnoj strategiji kompanije kojom rukovodi, i da su pregovori o kupovini Globatela otpočeti mesecima pre nego što je i raskinut pomenuti ugovor, i doneta odluka da se ukine rijaliti program na Pinku.

Govoreći o ceni, Vladimir Lučić je rekao da je „ona poslovna tajna, ali da nije tačno da se radi o 17 miliona evra“.

Na pitanje zašto Telekom kupuje Globatel, Lučić je odgovorio da je strategija Telekoma „ukrupnjavanje tržišta i preuzimanje konkurencije na tržištu“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...