najveći trošak televizijski prenosi engleske fudbalske lige

Gubitak Arene u prošloj godini 106,7 miliona evra

InvesticijeNovacSrbija

30.5.2023 13:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Gubitak Arene u prošloj godini 106,7 miliona evra Gubitak Arene u prošloj godini 106,7 miliona evra
Troškovi kompanije Arena sports chanells d.o.o. u 2022. godini bili su čak 80 odsto veći od prihoda, a ukupni negativan bilans rada te kompanije... Gubitak Arene u prošloj godini 106,7 miliona evra

Troškovi kompanije Arena sports chanells d.o.o. u 2022. godini bili su čak 80 odsto veći od prihoda, a ukupni negativan bilans rada te kompanije – sportskih kanala u vlasništvu Telekoma – iznosi 106,7 miliona evra.

Arena je u 2022. godini ostvarila veći prihod nego godinu ranije, ali su troškovi bili drastično veći, ističe se u analizi kompanije Dun&Bradstreet, koju je preneo Media Daily.

Tako je negativna dobit za prošlu godinu iznosila tačno 106.765.427 evra, odnosno 80 odsto više nego što su iznosili prihodi. Akumulirani gubitak za dve godine iznosi 147,3 miliona evra.

Arena je u vlasništvu državnog preduzeća Telekom Srbija, koje će morati da pokrije troškove.

Kako podseća N1, Telekom je 2021. godine otkupio prava za televizijski prenos fudbalske Premijer lige Engleske na kanalu Arena sport za 100 miliona evra po sezoni, u narednih šest godina, što je gotovo deset puta više nego što je ta prava ranije plaćao Sport Klub. Ukupna cena ovog paketa iznosila je 600 miliona evra.

Ovaj ugovor jedan je od razloga zbog kojih se Telekom našao i pod lupom Evropske komisije, koja ga drugu godinu zaredom navodi u svojim izveštajima o progresu Srbije ka EU, u negativnom kontekstu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...