preuzimanje 70 odsto kontejnerskog transporta u dve zemlje

Luka Hamburg kupila Adria Rail Group u Srbiji i Hrvatskoj

EURegionSrbija

20.2.2024 11:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Luka Hamburg kupila Adria Rail Group u Srbiji i Hrvatskoj Luka Hamburg kupila Adria Rail Group u Srbiji i Hrvatskoj
Metrans, železnička filijala akcionarskog društva Hamburške luke i logistika (HHLA) preuzela je stoprocentno vlasništvo u Adria Rail Group, kompaniji koja saobraća na teritoriji Srbije... Luka Hamburg kupila Adria Rail Group u Srbiji i Hrvatskoj

Metrans, železnička filijala akcionarskog društva Hamburške luke i logistika (HHLA) preuzela je stoprocentno vlasništvo u Adria Rail Group, kompaniji koja saobraća na teritoriji Srbije i Hrvatske, čime širi svoje poslovanje u regionu jugoistočne Evrope.

HHLA je saopštila da će Metrans pružati usluge železničkog prevoza iz jadranskog regiona ka srednjoj i jugoistočnoj Evropi, kojim će namiriti 70 odsto kontejnerskog prevoza iz Srbije i Hrvatske.

Adria Rail uz to poseduje i terminal u Inđiji, od kojeg će svakodnevno saobraćati teretni vozovi Metransa do luke u Rijeci. Takođe, novi terminal u Inđiji povezan je sa saobraćajnim čvorištem Metransa u Budimpešti, prenosi Beta.

Metrans je još u martu 2023. preuzeo 51 odsto akcija Adrija Raila, a sada je postao potpuni vlasnik.

Evropska mreža Metransa prostire se od Severnog i Baltičkog mora, pa do Jadrana i Crnog mora i kontinuirano se širi, navodi se u saopštenju. U toj mreži, Metrans svojim korisnicima nudi više od 650 redovnih železničkih veza nedeljno.

Dodaje se i da se kompanija Metrans ulaganjem u moderne električne lokomotive, struju iz obnovljivih izvora i električne dizalice na terminalima već godinama zalaže za klimatske ciljeve i radi u prilog cilja koncerna HHLA da do 2040. postane potpuno klimatski neutralna.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...