Sajt Interrail uvrstio putovanje na listu za 2024. godinu

Pruga Subotica – Segedin preporučena kao “uzbudljivo železničko iskustvo”

LifestyleTurizam

30.1.2024 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Pruga Subotica – Segedin preporučena kao “uzbudljivo železničko iskustvo” Pruga Subotica – Segedin preporučena kao “uzbudljivo železničko iskustvo”
Portal Interrail, koji od 1959. godine pomaže putnicima da „otkriju Evropu“, uvrstio je prugu Subotica – Segedin među deset „uzbudljivih železničkih iskustava“, koje treba... Pruga Subotica – Segedin preporučena kao “uzbudljivo železničko iskustvo”

Portal Interrail, koji od 1959. godine pomaže putnicima da „otkriju Evropu“, uvrstio je prugu Subotica – Segedin među deset „uzbudljivih železničkih iskustava“, koje treba probati u 2024. godini.

Kako je navedeno na tom portalu, krajem novembra prošle godine uvedena je ta prekogranična veza između Srbije i Mađarske, koja sada povezuje Suboticu i Segedin, popunjavajući prazninu u mreži i čineći putovanje u regionu dostupnijim.

„Ovom linijom putnici će ponovo moći da putuju vozom od Beograda do Budimpešte. Iako će za izgradnju brze pruge koja povezuje ova dva grada biti potrebno nekoliko godina, ta lokalna ruta je i dalje bitno unapređenje“, piše na sajtu, prenose Naslovi.net.

Voz će od Beograda, prolaziti kroz Novi Sad, Suboticu i Segedin, završavajući u Budimpešti.

Među 10 preporuka, osim linije Subotica – Segedin, Interrail je preporučio putnicima putovanje noćnim vozom od Brisela ili Pariza do Berlina, zatim najsavremenijim noćnim vozom koji povezuje Beč, Insbruk i Hamburg, liniju koja povezuje Berlin, Drezden, Budimpeštu i Beč, kao i pojedine vozne linije od Minhena do Italije.

Na sajtu Interraila navedeno je da uz njihovu propusnicu putnici trenutno mogu da dođu do više od 30.000 destinacija u 33 zemlje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...