rezervacije iz Kine se udvostručile

Minor International povećava broj hotela na Tajlandu

LifestyleTurizam

23.1.2024 15:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Minor International povećava broj hotela na Tajlandu Minor International povećava broj hotela na Tajlandu
Jedna od najvećih ugostiteljskih grupacija u Aziji, Minor International, planira da doda još 250 objekata svom globalnom hotelskom portfelju u naredne tri godine. Ova... Minor International povećava broj hotela na Tajlandu

Jedna od najvećih ugostiteljskih grupacija u Aziji, Minor International, planira da doda još 250 objekata svom globalnom hotelskom portfelju u naredne tri godine.

Ova odluka je došla i nakon snažnog oporavka globalnog turističkog sektora, prenosi Bloomberg.

Od ove godine očekuje se prava ekspanzija, te je Bil Heinecke (Bill Heinecke), predsednik kompanije sa sedištem u Bangkoku, rekao da se nada još boljim rezultatima u odnosu na prošlu godinu.

Mere tajlandske vlade za promociju turizma, kao što su ukidanje viza i produženje radnog vremena lokala za zabavu, bile su ključne za rast domaćeg tržišta.

Broj rezervacija na Tajlandu porastao je za oko 30 odsto u prva dva meseca 2024. u odnosu na isti period prošle godine, a rezervacije iz Kine su se udvostručile.

Minor trenutno ima 530 hotelskih objekata u skoro 60 zemalja, sa najvećim delom u Evropi preko NH Hotel Group, koju je kupio 2018. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.