najvažniji energetski sektor

Mali sa šefom Delegacije EU: Srbija ostaje posvećena strukturnim reformama

InfrastrukturaSrbija

24.11.2022 15:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Mali sa šefom Delegacije EU: Srbija ostaje posvećena strukturnim reformama Mali sa šefom Delegacije EU: Srbija ostaje posvećena strukturnim reformama
Ministar finansija Siniša Mali u četvrtak je u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske Unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom (Emanuele Giaufret) istakao da Srbija ostaje posvećena... Mali sa šefom Delegacije EU: Srbija ostaje posvećena strukturnim reformama

Ministar finansija Siniša Mali u četvrtak je u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske Unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom (Emanuele Giaufret) istakao da Srbija ostaje posvećena strukturnim reforma i da je najvažnija reforma energetskog sektora.

Teme razgovora bile su ekonomska situacija u Srbiji i Evropi, budžet Srbije za 2023. godinu, kao i saradnja na zajedničkim projektima, prenosi Beta.

Mali je rekao da je Srbija ostala ekonomski stabilna, uprkos krizi koja traje već nekoliko godina, kao i da će budžet za narednu godinu biti razvojan, uravnotežen i socijalno orijentisan, sa elementima predostrožnosti za krizna reagovanja.

Кako je dodao, nastavlja se sa investicijama u infrastrukturu i sa kapitalnim projektima, koji dalje podstiču rast BDP-a.

Mali je kazao da su sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) dogovorena nova fiskalna pravila, koja su deo izmena Zakona o budžetskom sistemu, a koji će se u decembru naći pred poslanicima.

Žiofre je podsetio da je EU izdvojila 165 miliona evra za Srbiju kako bi prevazišla energetsku krizu, što je deo paketa energetske podrške za Zapadni Balkan.

On se zahvalio Ministarstvu finansija na saradnji na zajedničkim projektima, među kojima je i projekat izgradnje interkonektora sa Bugarskom, koji će biti završen krajem 2023. godine.

Mali je rekao da je taj projekat posebno važan zbog diverzifikacije izvora i pravaca snabdevanja prirodnim gasom i zahvalio EU na podršci.

  • GOCA BG

    27.11.2022 #1 Author

    A da li cemo prevazici energetsku krizubuz svu novcanu pomoc?!

    Odgovori

  • HEPO

    1.6.2023 #2 Author

    Mali raste

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...